Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η… γέννηση του Derby d’Italia και η αντιπαλότητα Μιλάνου και Τορίνο!

Οι αναμετρήσεις μεταξύ της Ίντερ και της Γιουβέντους, δεν ήταν ανέκαθεν γνωστές ως «Derby d’Italia», με την έκφραση να γεννιέται το 1967 από τον σπουδαιότερο Ιταλό αθλητικό δημοσιογράφο του 20ού αιώνα: τον Τζιάνι Μπρέρα. Ευλόγως, η αναμέτρηση αποτελούσε ανέκαθεν ένα ντέρμπι, καθώς κοντράρονταν κλαμπ από τις δύο ισχυρότερες πόλεις του κραταιού ιταλικού Βορρά, το Τορίνο και το Μιλάνο, αλλά και δύο νομούς, το Πιεμόντε και την Λομβαρδία, που επίσης βρίσκονταν σε αντιπαράθεση συνολικά, με την αντιπάθεια μεταξύ τους να είναι αμοιβαία.

To 1967, η Γιούβε αριθμούσε ήδη 13 πρωταθλήματα και η Ιντερ 10, τότε, η Μίλαν είχε δύο τίτλους πρωταθλητή λιγότερους από την συμπολίτισσα και έναν από την Τζένοα. Ο Μπρέρα πρόσθεσε τους τίτλους στην Ιταλία και ανέδειξε το ντέρμπι της χώρας, έχοντας κατά νου ότι αφενός δεν είχαν υποβιβαστεί ποτέ (πράγμα σπάνιο για την εποχή), αφετέρου ότι διοικούνταν αμφότερες από δύο εκ των ισχυρότερων και σημαντικότερων οικονομικών δυναστειών, τους Ανιέλι (Γιουβέντους) και τους Μοράτι (Ιντερ).

Λίγα χρόνια αργότερα, ένας άλλος μεγάλος δημοσιογράφος της χώρας, ο Βλαντιμίρο Καμινίτι, θα αναρωτηθεί: «Γιατί το Ιντερ – Γιουβέντους είναι το Derby d’Italia; Μα οι λόγοι είναι χίλιοι και κανένας. Η καρδιά πάνω από όλα, διότι αφορά στους δύο λαοφιλέστερους συλλόγους στην Ιταλία» – και από τους πιο… διάσημους στα προγνωστικά στοιχήματος.

Σημειολογία για το αποψινό ντέρμπι, βέβαια, ότι ο Αντόνιο Κόντε και φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους (1991-04) και την προπόνησε (2011-14) κατακτώντας συνολικά 21 τρόπαια ενώ ο Αντρέα Πίρλο έπαιξε δις στην Ιντερ (1998-99 και 2000-01) και φυσικά είχε προπονητή τον Κόντε στη Γιουβέντους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *