Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η επιστροφή του Stam

Σε γνώριμα «λημέρια» αναμένεται να επιστρέψει ο Ολλανδός τεχνικός της Reading, Jaap Stam, καθώς η ομάδα του κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Manchester United για τον τρίτο γύρο του φετινού FA Cup.

O Oλλανδός τεχνικός αγωνίστηκε στην United από το 1998 έως το 2001, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το σπουδαίο τρεμπλ το 1999 και πλέον προπονεί τους «Royals» στην Championship, έχοντας περάσει πρώτα και από διαφορετικά πόστα σε Zwolle και Ajax.

Σε δηλώσεις του, λοιπόν, ο Stam τόνισε πως θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή η αναμέτρηση με τους Red Devils, ενώ σημείωσε πως θα ήθελε να ξανανταμώσει με τον Sir Alex Ferguson.

«Δεν έχω νέα του Sir Alex από τότε που ήρθα εδώ αλλά πιστεύω πως θα ήταν ωραίο να μιλήσουμε. Τώρα, ως προπονητής, σκέφτομαι το πως μιλούσε στην ομάδα και πόσο την επηρέαζε με το λόγο του σε συγκεκριμένες περιστάσεις», ανέφερε ο 44χρονος Ολλανδός.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί και στη θητεία του στην Manchester United ως παίκτης, από όπου αποχώρησε το 2001 με προορισμό την Lazio.

«Απολάμβανα τη ζωή στη United και είχα υπογράψει νέο συμβόλαιο την προηγούμενη σεζόν. Δεν είχα καμία πρόθεση να αποχωρήσω, όλοι γνωρίζουν τι συνέβη. Ακόμη πιστεύω πως η καλύτερή μου περίοδος ήταν στη Lazio και τη Milan, διότι είσαι σε μια ηλικία όπου πλέον γνωρίζεις όσα πρέπει να κάνεις σε κάθε περίσταση. Είχα θητείες σε Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία και αυτό μου δίνει μεγάλη γνώση και εμπειρία».

 Να αναφέρουμε πως ο Sir Alex Ferguson, σε συνέντευξή του το 2007, είχε παραδεχθεί πως ήταν λάθος από αγωνιστικής πλευράς η πώληση του Stam, ωστόσο τα 15,3 εκ. λίρες που είχαν προσφέρει οι Ιταλοί έκαναν τη διοίκηση να δεχθεί την παραχώρησή του, καθώς τότε ήταν 29 ετών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *