Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η Liverpool των ρεκόρ

Ήταν το 90’ της χθεσινής αναμέτρησης, όπου ο “teenager” Trent Alexanter-Arnonld, έστελνε για 7η φορά την μπάλα στο πλεκτό του άμοιρου keeper Χαντάνοβιτς κι ισοφάριζε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά ρεκόρ που έχει πετύχει η «κόκκινη αρμάδα»

Το προηγούμενο Σάββατο, απέναντι στο πούλμαν του Μουρίνιο, η Λίβερπουλ έπαιξε ωραία μπάλα, κι έκανε πολλές ευκαιρίες. Άλλωστε, αυτό δεν είναι δική μου κρίση, είναι μαρτυρία της στατιστικής. Κράτησε την μπάλα με ποσοστό 68% με αποτέλεσμα να δημιουργήσει 19 ευκαιρίες για γκολ. Το γκολ δεν μπήκε και παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα, οι οπαδοί των “Reds” έφυγαν απογοητευμένοι από το Ανφιλντ.

Τα γκολ όμως χθες, απέναντι στη Μάριμπορ, έμπαιναν το ένα μετά το άλλο, όπου με ανάλογη κατοχή (66%) και περισσότερες ευκαιρίες (28) κατάφερε να σημειώσει εφτά τέρματα.

Το θέμα μας όμως, δεν είναι οι επιδόσεις των “Reds” αλλά τα ρεκόρ που κατέχουν. Η μεγαλύτερη σε διαφορά νίκη στην ιστορία του Τσάμπιονς Λίγκ, έχει επιτευχθεί από 2 ομάδες. Η μία η Ρεάλ Μαδρίτης και η άλλη η Λίβερπουλ. Ήταν το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου του 11, όπου η Μπεσίκτας έπεσε θύμα των παιδιών του Μπενίτεθ με το ταμπλό να γράφει, μετά το τέλος της αναμέτρησης, 8-0.

Η Λίβερπουλ χθες όμως, αγωνιζόταν εκτός νησιού. Και σε αυτήν την κατηγορία, δηλαδή στις εκτός έδρας αναμετρήσεις ,κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μασρέιγ (0-7 στη Ζίλινα, 03/11/2010) αλλά και αυτό της Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-7 στο Μπορίσοφ, 21/10/2014).

Για να κλείσω με τα ρεκόρ, σε άλλη μια κατηγορία, και σε αυτήν με τις ισοπαλίες με πολλά τέρματα η Λίβερπουλ έχει κι εκεί το όνομα της. Το 4-4, έχει έρθει στα πλαίσια των αγώνων του Τσάμπιονς Λίγκ τρεις φορές. Μια από αυτές πρωταγωνίστησε η Λίβερπουλ με συμπρωταγωνίστρια μια άλλη αγγλική ομάδα, αυτή της Τσέλσι. Ήταν η νύκτα της 14/04/2009 όπου πάλι με τον Μπενίθ στον πάγκο, πήγε να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα «κόλπα» στην ιστορία του θεσμού, προσπαθώντας να ανατρέψει το 1-3 που είχε ηττηθεί εντός.

Η μηχανή του Γιούργκεν Κλόπ χθες, σε ένα εντυπωσιακό ματς, διέσυρε την άτυχη Μάριμπορ στο πέρασμά της, με το επιβλητικό 0-7. Για την ιστορία οι σκόρερ ήταν στο 4′ και 54′ ο Φιρμίνο,στο 13′ ο Κοουτίνιο, 19′ και 39′ Σαλάχ, 86′ και 90′ ο νεαρός Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, όπου το καλοκαίρι ανάγκασε πολλές αγγλικές εφημερίδες (όπως η Telegraph) να κάνουν αφιερώματα για το άστρο του, που αναμένεται να λάμψει.

Το βράδυ της 17 Οκτωβρίου 2017, θα μείνει χαραγμένο για την ισοφάριση του δικού της ρεκόρ, έως ότου, η ομάδα του “Merseyside” καταφέρει να το σπάσει…

ΚΛΙΑΦΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Facebook, Twitter)

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *