Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ισπανική υπόθεση ξανά

Με πρωταγωνιστές τρεις Ισπανούς, η Chelsea επέστρεψε στις επιτυχίες και επικράτησε με 3-1 της μαχητικής Swansea, παραμένοντας σε απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη θέση.

Οι μπλε είχαν την απόλυτη κυριαρχία του αγώνα, ωστόσο χρειάστηκε ένα εξαίρετο τέρμα του Pedro στο 72′ για να λύσει το «γόρδιο δεσμό», που έμοιαζε άλυτος μετά την ισοφάριση. Ελάχιστες καλές στιγμές είχαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προσπάθησαν κυρίως να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Το ματς

Ο Cesc Fabregas ξεκίνησε βασικός στο πρωτάθλημα μετά από καιρό και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό για τους Λονδρέζους, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Pedro. Η ομάδα του Antonio Conte είχε την κυριαρχία μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς και τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, και έδειχνε πεπεισμένη να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Απεναντίας, οι Swans αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να χτυπήσουν κυρίως στις αντεπιθέσεις. Ο Lukasz Fabianski πραγματοποίησε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους, η ομάδα του Paul Clement κατόρθωσε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του πρώτου σκόρερ της, Fernando Llorente, από εκτέλεση φάουλ του Gylfi Sigurdsson.

Παρόμοιο σκηνικό στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των Swans, και τον πολύ καλό Fabregas να έχει τα περισσότερα σουτ από την ομάδα του. Στο 68′ ο Sigurdsson διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Cesar Azpilicueta, ενώ δύο λεπτά αργότερα πέναλτι ζήτησαν και οι μπλε σε μαρκάρισμα πάνω στον Diego Costa.

Τελικά, χρειάστηκε ένα εξαιρετικό τέρμα του Pedro με σουτ εκτός περιοχής σε ανύποπτο χρόνο να δώσει το πολυπόθητο προβάδισμα στην ομάδα του, η Chelsea ανέκτησε το ψυχολογικό αβαντάζ και εν τέλει έφτασε και σε τρίτο τέρμα στο 84ο λεπτό. O Εden Hazard ενήργησε εξαιρετικά από τα πλάγια, κατάφερε να περάσει μια μπαλιά στον Costa και εκείνος δεν λάθεψε, πετυχαίνοντας το όγδοο συνολικά τέρμα του κόντρα στην ουαλική ομάδα.

Έτσι, η Chelsea έφτασε τους 63 βαθμούς και περιμένει τώρα να δει τα αποτελέσματα των διωκτών της ώστε να μάθει αν θα παραμείνει στο +8 ή θα αυξήσει τη διαφορά της. Από την άλλη, η Swansea παρέμεινε 15η με 24 βαθμούς και απέχει τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Συνθέσεις

Chelsea: Courtois, Luiz, Cahill, Azpilicueta, Fabregas, Kante, Moses, Alonso, Pedro, Hazard, Costa

Swansea: Fabianski, Fernandez, Mawson, Olsson, Naughton, Cork, Carroll, Fer, Sigurdsson, Routledge, Llorente

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *