Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κι όμως, από το 1904 έχει να νικήσει η Σίτι την Αρσεναλ στο Κύπελλο!

Ο δάσκαλος κι ο μαθητής. Οταν αποχωρούσε από την ασφάλεια του ρόλου του βοηθού του Πεπ Γκουαρδιόλα, ώστε να αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να επαναφέρει την Αρσεναλ σε ανταγωνιστικό επίπεδο ως πρώτος προπονητής, ο Μικέλ Αρτέτα γνώριζε ότι ο δρόμος κάθε άλλο παρά στρωμένος με… ροδοπέταλα θα ήταν. Αυτό φρόντισε να του το υπενθυμίσει ο ίδιος ο μέντοράς του, όταν στις 17 Ιουνίου, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τους Λονδρέζους (3-0) και ουσιαστικά του έδειξε… τα πολλά χιλιόμετρα που χωρίζουν τις δύο ομάδες. Ωστόσο, απόψε η υπόθεση είναι διαφορετική, καθώς πρόκειται για ένα ματς που στο τέλος θα κρίνει την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ», άρα και τη διεκδίκηση ενός τίτλου. Νοκ άουτ, με παράταση και πέναλτι, ημιτελικός του FA Cup λοιπόν, στο ουδέτερο (και άδειο) «Γουέμπλεϊ» ανάμεσα σε Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι (σε ματς που κυριαρχεί στα προγνωστικά σήμερα).

Στα της παράδοσης, η Σίτι μετρά επτά σερί νίκες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, και μάλιστα με γκολ 20-2 επί της Αρσεναλ. Φέτος, τη νίκησε 3-0 και στα δύο, στο πρωτάθλημα. Τελευταία αποτυχία της Σίτι και επιτυχία της Αρσεναλ ήταν, συμπτωματικά, ξανά στο «Γουέμπλεϊ» και στον ημιτελικό του 2017, με 2-1 από γκολ των Μονρεάλ και Αλέξις Σάντσες αλλά… στην παράταση, είχε ανοίξει το σκορ ο Αγουέρο. Κι αν θεωρηθεί, στην καταμέτρηση, ορθώς ως ισοπαλία, τότε η τελευταία νίκη της Αρσεναλ ανάγεται τον Δεκέμβριο του 2015 με 2-1 στο Λονδίνο, με γκολ των Γουόλκοτ και Ζιρού (για τη Σίτι είχε μειώσει ο Γιαγιά Τουρέ). Εκτοτε, 8-3-0 οι «σίτιζενς».

Επιμέρους, στο Κύπελλο, ο απολογισμός είναι φτωχός μιας και αντάμωσαν σπάνια: 2-1-1 υπέρ της Αρσεναλ, πλην του ημιτελικού του ’17 έπαιξαν ξανά σε ημιτελικό τον Μάρτιο του 1932 (1-0 η Αρσεναλ) και σε προημιτελικό τον Φεβρουάριο του 1971 (2-1 η Αρσεναλ). Κοντολογίς, η μόνη νίκη τη Σίτι επί της Αρσεναλ στο Κύπελλο σημειώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1904 (!) με 2-0, στο Λονδίνο, τότε μάλιστα ονομαζόταν ακόμη «Γούλγουιτς Αρσεναλ».

Σε αντιδιαστολή με την εν λόγω… σχέση που εξελίσσεται σε «πελατειακή», υπάρχουν μερικά… αρσεναλέικα στατιστικά που ιντριγκάρουν. Όπως ότι η Αρσεναλ έχει 20/30 προκρίσεις από ημιτελικά Κυπέλλου, ότι απέκλεισε τις άλλες πέντε φορές που συνάντησε στη διοργάνωση την προηγούμενη κάτοχο και ότι η Σίτι έχει 10/12 προκρίσεις από ημιτελικούς και οι δύο αποκλεισμοί ήταν… οι προαναφεθέντες: από την Αρσεναλ! Χμ…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *