Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κι όμως, το τρόπαιο Κυπέλλου της Καστοριάς είναι στα χέρια… ιδιώτη

Στις 25 Μαΐου 1980, η Καστοριά έγραψε ιστορία. Η ομάδα του Σάββα Βασιλειάδη έκανε την απόλυτη υπέρβαση για επαρχιακή, ποδοσφαιρική ομάδα στη χώρα μας κατακτώντας το Κύπελλο, στον τελικό ενάντια στον Ηρακλή του μεγάλου Βασίλη Χατζηπαναγή, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήταν μια πορεία ονειρεμένη, που εκκίνησε, τότε, με την πρόκριση επί του Εθνικού στο Καραϊσκάκη, στην παράταση, με γκολ του Μπεργελέ και τους Πειραιώτες να έχουν πέντε δοκάρια (!) κι ακολούθησε, Φεβρουάριο πια, το 2-0 επί της Καβάλας. Στον 3ο γύρο κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, τον οποίο συνέτριψε με 5-1 με χατ-τρικ του Τσιρώνη και στα προημιτελικά, διπλά ματς πλέον, πέταξε εκτός τη Λάρισα: 1-0 με γκολ του Τσιρώνη στην Καστοριά, 1-1 στο Αλκαζάρ. Αντίπαλός της στους «4», ο Μακεδονικός, τον οποίο απέκλεισε με 2-0 εντός και 2-1 στη Νεάπολη, με τον «Ηρα» να αποκλείει τον ΠΑΟΚ (1-0 στην Τούμπα, 1-1 στο Καυτανζόγλειο).

Παρουσία 4.000 Καστοριανών, έλαβε χώρα ο τελικός στο «Νίκος Γκούμας», ο Βασιλειάδης κάπνιζε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο πριν τη σέντρα, ο Γιώργος Παράσχος δήλωνε βέβαιος για το τρόπαιο και το πριμ ορίστηκε σε 100.000 (δραχμές, φυσικά). Ο τελικός ήταν συγκλονιστικός: 5-2 με έναν ακόμη χα-τρικ του Τσιρώνη, αν και οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί με του Καλαμπάκα στο 14’ ενώ από το 54’ είχε αποβληθεί από τον Ηρακλή ο Μιχαηλίδης.

Προς τι η εν λόγω αναφορά; Διότι, το τρόπαιο δεν ανήκει πλέον στον σύλλογο ελέω χρεών! Κατασχέθηκε το 1997, μαζί με τα γραφεία της ομάδας, και ο σημερινός γιος του τότε ιδιοκτήτη αυτών, Γρηγόρης Χάτσιος, είναι ο νυν διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς. Επί σειρά ετών οι παλαίμαχοι της Καστοριάς ζητούν να επιστραφεί στην ομάδα το τρόπαιο αλλά, φωνή βοώντος…

Εννοείται ότι είναι αδιανόητο κοτζάμ τρόπαιο να βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη! Για τον Θεό, δηλαδή.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *