Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κουνάει μαντίλι ο Januzaj

Φαίνεται πως ύστερα από μια περιπετειώδη καριέρα στα αγγλικά γήπεδα, ο Adnan Januzaj βρήκε επιτέλους την ομάδα που θέλει να τον κρατήσει. Ο λόγος για την Real Sociedad που συμφώνησε με την ομάδα της Manchester United για την αγορά του παίκτη.

Ο νεαρός Βέλγος, παρότι ήρθε με μεγάλες προσδοκίες ως παιδί θαύμα το 2011 από την Anderlecht, δεν κατάφερε να στεριώσει σχεδόν καμία από τις χρονιές που παρέμεινε στο νησί.

Τον Αύγουστο του 2013, κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της United υπό τον David Moyes και παρά την εξαιρετική του πορεία με πολλές φιλοδοξίες για μεγάλα πράγματα, το καλοκαίρι του 2015 αποχαιρετά τους «κόκκινους διαβόλους» προσωρινά.

Τον Αύγουστο του 2015 υπογράφει ως δανεικός για την Borussia Dortmund όπου καταφέρνει να έχει συμμετοχή μονάχα σε 12 παιχνίδια. Μόλις την Γενάρη του 2016, επιστρέφει στο Manchester καθώς η Γερμανική ομάδα ουσιαστικά δεν χρειαζόταν έναν ακόμη επιθετικό μέσο.

Τα ταξίδια όμως του νεαρού παίκτη, δεν σταματούν εκεί. Με την έλευση του Mourinho και παρά την παρουσία του στους καλοκαιρινούς αγώνες προετοιμασίας της ομάδας, ο παίκτης αποχαιρετά ξανά το Old Trafford. Αυτή τη φορά η ομάδα που τον υποδέχεται είναι η Sunderland, με προπονητή τον David Moyes, όπου κατάφερε να σκοράρει μόλις 1 γκολ αλλά να υποστεί και έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Με τον Mourinho να κάνει ξεκάθαρο πως δεν επιθυμεί τον παίκτη στην ομάδα, αφού δεν παριστάτε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας στην Αμερική αυτή τη σεζόν, ο Βέλγος βρήκε αλλού την ευκαιρία του για αγωνιστικό χρόνο. Η μεταγραφή του στην Ισπανική ομάδα έφτασε το ποσό των £9.8m με τον όρο της επαναγοράς σε περίπτωση που η ομάδα του Manchester επιθυμήσει να τον φέρει πίσω. Ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές του εξετάσεις νωρίς την Τετάρτη, και θα φορά τον αριθμό 8 στην φανέλα.

Ο νεαρός Βέλγος θα χρειαστεί να κάνει σημαντικές αλλαγές στη στάση του εάν θέλει να παίξει στο ανώτατο επίπεδο τακτικά για την Real Sociedad, καθώς είναι σαφώς ταλαντούχος και έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το Ισπανικό πρωτάθλημα. Η μετακίνησή του αυτή θα μπορούσε να είναι η ιδανική ευκαιρία για να αναζωπυρώσει το πάθος του για το παιχνίδι αλλά και να δείξει σε όλους τις ικανότητές του.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *