Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κούρσα τίτλου στην Ισπανία

Μία από τις πιο συναρπαστικές κούρσες τίτλου στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου οδεύει προς το φινάλε της. Μία αγωνιστική που θα κρίνει τα πάντα. Οι δύο άσπονδες γειτόνισσες, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης, διεκδικούν η μία το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, η άλλη το 35ο. Και οι «Ροχιμπλάνκος» έχουν το ξεκάθαρο πλεονέκτημα μετά την επική ανατροπή στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Οσασούνα.

Τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν τον τίτλο, Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα, στις 19:00 το Σάββατο 22 Μαΐου.. Και το γεγονός πως το πρωτάθλημα να κριθεί την τελευταία μέρα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει φέτος το περίφημο «πασίγιο», όπου οι παίκτες του αντιπάλου ανοίγουν δρόμο για να περάσουν μέσα σε χειροκρότημα οι Πρωταθλητές. Βέβαια, το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την απονομή. Αρχικά το πλάνο της λίγκας ήταν να βρίσκεται το τρόπαιο στο Βαγιαδολίδ και αν το πράγμα… στραβώσει να φορτωθεί σε ελικόπτερο και να πάει στη Μαδρίτη, 190 χιλιόμετρα νοτιότερα, όμως αυτό κρίθηκε ως περιττό άγχος και μάλλον απονομή θα γίνει σε ξεχωριστή τελετή, λίγες μέρες αργότερα.

Για την Ατλέτικο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη στην έδρα της Βαγιαδολίδ. Έχει «αέρα» δύο βαθμών από τη Ρεάλ, αλλά υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας (μία ισοπαλία και μία ήττα στα μεταξύ τους ματς). Οπότε πρέπει να δείξει μέταλλο νικητή, κάτι που τις έλειπε το τελευταίο δίμηνο, όμως το είχε με το παραπάνω στο ματς με την Οσασούνα, όπου με δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο πήρε τη νίκη με 2-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μια κορυφή που κατέχει ανελλιπώς από τη 14η αγωνιστική. Στο ματς του Σαββάτου, η νίκη προσφέρεται σε απόδοση 1.40 στις ομοφωνίες στοιχήματος κόντρα σε μια Βαγιαδολίδ που μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς αν κερδίσει (ενδεχόμενο που συναντάμε στο 7.30), έχει ελπίδες, έστω και μικρές, να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ισοπαλία, που καμία από τις δύο δεν βολεύει, βρίσκεται στο 4.70. Αν κανείς θέλει να ποντάρει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ατλέτικο, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο αυτό θα συμβεί, η απόδοση είναι στο 1.20.

Οσο για την απόδοση της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τη Ρεάλ, αυτή είναι στο 4.50. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι στο χέρι της «Βασίλισσας», που θα έχει τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο για τελευταία φορά. Η Ρεάλ θέλει νίκη επί της Βιγιαρεάλ, εντός έδρας, και ταυτόχρονα γκέλα της Ατλέτικο στο Βαγιαδολίδ. Οπως και η αντίπαλος της Ατλέτικο, έτσι και αυτή των «Μερένχες» δεν είναι αδιάφορη, καθώς σε περίπτωση στραβοπατήματος της Σοσιεδάδ ή της Μπέτις μπορεί να βρεθεί από τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ μπορεί να βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά βέβαια, δεν αποκλείεται η ομάδα να κατέβει στο γήπεδο με μπόλικες αλλαγές, αφού το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία της περιμένει την ερχόμενη Τετάρτη, 26 του Μάη. Στον τελικό του Europa League, όπου αν κερδίσει εκτός από το τεράστιο τρόπαιο θα πάρει και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν.

Στοιχηματικά, η Ρεάλ είναι σαφώς το φαβορί, με απόδοση στο 1.45 κόντρα στο 6.10 του διπλού της Βιγιαρεάλ. Στο 4.80 η ισοπαλία.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *