Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κόλλησε στο «μηδέν» το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Η Manchester City είχε την πλήρη ανωτερότητα ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα της United και έτσι το ντέρμπι του Μάντσεστερ ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν την κατοχή απέναντι σε μια United που αγωνίστηκε «μαζεμένα» και ουσιαστικά κέρδισε το βαθμό. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «Red Devils» λόγω ανόητης αποβολής του Marouane Fellaini, παρέμεινε ως είχε η βαθμολογία. Ούτε τώρα κατάφερε να κερδίσει στο πρωτάθλημα τον Pep Guardiola ο Jose Mourinho.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι, που ξεκίνησαν τη μετα-Zlatan εποχή, παρατάχθηκαν με αμυντικογενές στυλ και διατήρησαν το αήττητο που κρατούν εδώ και 23 παιχνίδια στην Premier League.

Μόλις στο ένατο λεπτό ο Sergio Aguero έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, με το σουτ του να σταματά στο δοκάρι του David de Gea. Tο παιχνίδι είχε αρκετό ρυθμό, όχι όμως και πολλές ευκαιρίες, με την επόμενη να έρχεται στο 25′ από πλευράς United με τον Henrikh Mkhitaryan, μετά από κακή εκτίμηση του Claudio Bravo.

Ο Aguero τέσταρε σε αρκετά σημεία την ετοιμότητα του De Gea, ο Ισπανός όμως βρέθηκε σε καλή μέρα. Στο τέλος του πρώτου μέρους η United είχε μια μεγάλη ευκαιρία ακόμη, όταν από εκτέλεση φάουλ του Marcus Rashford ο Ander Herrera ανενόχλητος δεν κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η City διατήρησε την κατοχή και στο δεύτερο μέρος και πίεσε για το γκολ, οι «Red Devils» όμως δεν άφηναν τους «Citizens» να φτάσουν στο στόχο. Στο 57′ ο Leroy Sane διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε ενώ στο 60′ ο Aguero πάλι δεν μπόρεσε να σκοράρει και ένα σουτ του πέρασε εκτός εστίας. Η φιλοξενούμενη ομάδα μετά το 60′ κλείστηκε ακόμα περισσότερο και ουσιαστικά πίεσε για την ισοπαλία, τη στιγμή που η City προσπαθούσε διαρκώς να βρει το γκολ.

Τα λεπτά κυλούσαν και το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές προϋποθέσεις, με την επόμενη είδηση να αποτελεί ουσιαστικά την αλλαγή του Bravo (τραυματίστηκε) που αντικαταστάθηκε από τον Willy Caballero. Στο 84′ ήρθε η φάση ουσιαστικά που σημάδεψε το παιχνίδι, μιας και αγωνιστικά δεν επετεύχθη κάποιο τέρμα. Ο Fellaini δέχθηκε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Aguero και 19 (!) δευτερόλεπτα αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για ανόητη κουτουλιά του στον Αργεντινό.

Στα τελευταία λεπτά ο Guardiola πέρασε στο ματς τον Gabriel Jesus, η ομάδα του πίεσε όσο μπορούσε να φτάσει στο γκολ της νίκης, όμως τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε. Μάλιστα, στο 91′ ο Jesus σκόραρε, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Manchester City παρέμεινε με 65 βαθμούς και η United με 64, ενώ και οι δύο έχουν ματς λιγότερο από τη Liverpool (3η με 66).

Συνθέσεις

Manchester City: Bravo, Otamendi, Kompany, Kolarov, Zabaleta, Toure, Fernandinho, Sane, Sterling, De Bruyne, Aguero

Manchester United: De Gea, Blind, Bailly, Valencia, Darmian, Carrick, Herrera, Fellaini, Martial, Rashford, Mkhitaryan

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *