Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μία Liverpool που ήταν «καθώς πρέπει»

Η Liverpool συνέχισε τις ενθαρρυντικές εμφανίσεις προ της διακοπής των εθνικών ομάδων με μία ακόμη άνετη νίκη αυτή τη φορά επί της Southampton.

Οι παίκτες του Klopp είχαν καιρό να πάρουν τρεις βαθμούς και με μεστή εμφάνιση μετά από διακοπή πρωταθλήματος αλλά καιρός ήταν. Σε ένα απόγευμα που κέρδισαν σχεδόν όλοι οι άμεσοι ανταγωνιστές της, οι 3 βαθμοί ήταν επιτακτικοί ενόψει και της επίσκεψης της Chelsea σε 6 ημέρες από τώρα.

Και κατακτήθηκαν. Με μία ώριμη εμφάνιση όπως είπε και ο Jurgen Klopp μετά το παιχνίδι αποδίδοντας με εξαιρετική ευστοχία την εμφάνιση της ομάδας του. Η Liverpool δεν θάμπωσε με την απόδοσή της, ωστόσο έκανε όλα όσα χρειάστηκαν ώστε να κερδίσει άνετα και να μην κινδυνέψει αμυντικά σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού βγάζοντας και πολύ όμορφους αυτοματισμούς ανά διαστήματα. Για πρώτη φορά είδαμε την τετράδα Mane, Coutinho, Salah, Firmino στην ίδια ενδεκάδα και η Liverpool είχε στη σύνθεση της το στοιχείο του απρόβλεπτου.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε να παράξει φάσεις σωρηδόν στο πρώτο ημίχρονο αλλά κάτι ένα φανταστικό τελείωμα του Salah και μια μαγική πάσα του Coutinho έβαλαν τη Southampton στο καναβάτσο και έδιωξαν το άγχος. Τα λόγια για τον Αιγύπτιο είναι περιττά. Θα πω απλά πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σε άλλες παρατηρήσεις από το παιχνίδι στέκομαι πρώτα στον Sadio Mane, ο οποίος εμφανώς χρειάζεται ρυθμό και μία πολύ πολύ καλή εμφάνιση. Κάτι η αποβολή στο Manchester, κάτι ο τραυματισμός του τον έχουν βγάλει εντελώς εκτός…τούρμπο.

Δεύτερον, θα σταθώ στην καλύτερη αμυντικά εμφάνιση έως τώρα του Trent Alexander Arnold. Ο πιτσιρικάς στα περισσότερα παιχνίδια που αγωνίστηκε έως τώρα ήταν θετικός. Επιθετικά ήταν πολύ καλός αλλά αμυντικά κάπως αμελής. Εξουδετέρωσε τόσο τον Redmond όσο και τον Boufal και ήταν ισορροπημένος στα καθήκοντά του. Ο Clyne κατ΄εμέ δεν λείπει τόσο όσο θεωρούν άλλοι συνοπαδοί μου με τις εμφανίσεις του Trent αλλά και του καταπληκτικού Joe Gomez.

Τρίτον θα σταθώ σε μία αλλαγή του Klopp. Ο Γερμανός στα τελευταία 3-4 παιχνίδια έχει αλλάξει λογική στις αλλαγές του για όποιον κοιτάζει προσεκτικά τα παιχνίδια. Δεν χρειάζεται πλέον να περάσει το 70-75ο λεπτό για να κάνει αλλαγή αλλά ακόμη και με το σκορ στο 3-0 φρεσκάρει το κέντρο του ώστε να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Ξέρει πόσο εύκολα γυρίζουν μπούμερανγκ παιχνίδια αμέλειας στην Αγγλία και πλέον ξέρει πως η Liverpool πρέπει να είναι πιο ισορροπημένη όταν έχει τους βαθμούς στα χέρια της. Μία κίνηση που πρέπει να του πιστώσω έχοντας αποδοκιμάσει  το πως διαχειρίζεται τον πάγκο του μέσα στο ματς πολλές φορές.

Τέταρτον κρατώ ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι της ομάδας μας αμυντικά εντός έδρας. Προς όλα αυτά που λέγονται για την άμυνα μας, υπενθυμίζω τα 5 clean sheet σε 6 εντός έδρας παιχνίδια. Και πλην αυτού, είναι ζήτημα εάν στα 6 αυτά παιχνίδια πρωταθλήματος δεχτήκαμε συνολικά πάνω από 15-16 τελικές προσπάθειες. Το η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση μπορεί να λειτουργήσει για τη Liverpool. Αρκεί να κάνει ο καθένας ό,τι προβλέπει το σχέδιο και όπως προβλέπει το σχέδιο. Διότι στα τελευταία παιχνίδια και η οργάνωση μας σε παθητικό ρόλο μοιάζει βελτιωμένη. Thumbs up λοιπόν και συνεχίζουμε!

Η εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα είναι η πιο σημαντική της σεζόν έως τώρα. Νίκη με τη Sevilla ή ακόμη και ισοπαλία εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στον όμιλο. Νίκη επί της Chelsea στέλνει μήνυμα και συνεχίζει στη σειρά τριών διαδοχικών νικών για πρώτη φορά το 2017 στην Premier League. Η Liverpool έχει επιλογές, ψυχολογία και καλή χρονική συγκυρία. Μακάρι να ζήσουμε μία πολύ μεγάλη εβδομάδα τις επόμενες μέρες!

Πηγή: https://www.liverpool.gr/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *