Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

ΜΑΤΣΑΡΑ με εννέα γκολ στο Goodison!

Σε ένα κυριολεκτικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ παιχνίδι, η Everton επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-3 της Bournemouth στο Goodison Park και ο Romelu Lukaku με τέσσερα τέρματα σκαρφάλωσε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Premier League! Δεύτερο «τρελό» αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες, μετά από εκείνο το θεαματικό 3-3 το Νοέμβρη του 2015!

Οι Cherries ήταν κάκιστοι αμυντικά και δέχθηκαν τρία τέρματα πριν το μισάωρο, ενώ αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος μειώνοντας προσωρινά σε 3-2. Το τρομερό, μάλιστα, είναι ότι μέχρι το 83′ το σκορ είχε παραμείνει στο 3-2, για να έρθουν δύο γκολ του Βέλγου στράικερ, ένα του Ross Barkley και ένα του Harry Arter από πλευράς φιλοξενούμενων να διαμορφώσουν το τελικό 6-3.

Μείωσε στους δύο βαθμούς από τη United η Everton και πλέον περιμένει γκέλα των Red Devils αύριο στο King Power απέναντι στην πρωταθλήτρια Leicester.

Το ματς

Το πόσο τρομερό έμελλε να είναι το ματς που θα παρακολουθήσουμε φάνηκε ήδη από το πρώτο λεπτό. Ο Lukaku αιφνιδίασε για τα καλά τους Cherries, συνεργάστηκε ωραία με τον James McCarthy και νίκησε τον Artur Boruc για το 1-0, πριν καν καλά καλά συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα αγώνα!

Η Everton είχε την πλήρη κυριαρχία στα πρώτα λεπτά και βρήκε και δεύτερο τέρμα, με θύτη αυτή τη φορά τον McCarthy. Ο Ιρλανδός μέσος με σουτ από επαναφορά στο 23ο λεπτό πέτυχε το 2-0, και δίχως να προλάβει η ομάδα του Howe να ανασυνταχθεί, ήρθε και τρίτο τέρμα έξι λεπτά μετά.

Πρωταγωνιστής ξανά ο Lukaku, που εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Simon Francis και νίκησε με σουτ τον Boruc για το 3-0, δίνοντας διαστάσεις στο σκορ. Η Bournemouth έκανε ορισμένες απέλπιδες προσπάθειες να μειώσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς, όμως, κάποιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, ότι δεν κατάφερε να πετύχει στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στο δεύτερο, ανεβάζοντας ρυθμό και παίρνοντας πρωτοβουλίες. Είχε προηγηθεί διπλή αλλαγή από τον Howe, ο οποίος είχε περάσει εντός τους Brad Smith και Jordon Ibe, και τελικά ήρθε η επιβράβευση στο 59ο λεπτό. Ο Joshua King έκανε εξαιρετικό κοντρόλ στην περιοχή των Toffees με το στήθος και νίκησε τον Joel Robles μειώνοντας σε 3-1.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» έντεκα λεπτά αργότερα, όταν ο Νορβηγός επιθετικός ξανασκόραρε (3-2) από κοντινή απόσταση, βάζοντας τους φιλοξενούμενους για τα καλά στο ματς και την Everton σε θέση άμυνας.

Τελικά, ο Lukaku στο 83′ εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Seamus Coleman και έκανε το χατ-τρικ, πετυχαίνοντας το 4-2 και βάζοντας τέλος στις ελπίδες των Cherries. Μάλιστα, η πίκρα έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ένα λεπτό αργότερα ο εξαιρετικά «κεφάτος» Βέλγος σκόραρε για τέταρτη φορά (5-2) με ατομική ενέργεια, για να μειώσει απλώς εκ νέου η Bournemouth σε 5-3 στο 90ό λεπτό, από πάσα του Benik Afobe.

Το τελικό 6-3 γράφτηκε στις καθυστερήσεις από τον Barkley, ολοκληρώνοντας τον μεγάλο θρίαμβο για την ομάδα του Ronald Koeman. O Άγγλος μέσος βρέθηκε ολομόναχος από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε (εκτός περιοχής) τον Boruc και άρχισε να πανηγυρίζει πριν καν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό σκορ.

Η αναγεννημένη, λοιπόν, Everton, κυνηγά τώρα όπως είπαμε την United και έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία επτά ματς, τη στιγμή που η Bournemouth είναι πλέον 14η στη βαθμολογία με 26 βαθμούς.

Συνθέσεις

Everton: Robles, Mori, Williams, Baines, Coleman, Barry (80′ Holgate), Schneiderlin, McCarthy (61′ Davies), Barkley, Lookman (71′ Mirallas), Lukaku

Bournemouth: Boruc, Francis (46′ B. Smith), Cook, Mings, Fraser, Pugh (83′ Afobe), Gosling (46′ Ibe), Surman, Arter, Wilshere, King

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *