Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Με υπογραφή De Bruyne η Manchester City άλωσε το Stamford Bridge

Το πολυαναμενόμενο παιχνίδι της Chelsea με αντίπαλο την Manchester City βρήκε νικήτρια την ομάδα του Guardiola με 1-0 η οποία έπιασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας τη συμπολίτισσα United και το μοναδικό γκολ της βραδιάς πέτυχε ο De Bruyne στο 67ο λεπτό.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την City να παίρνει την κατοχή της μπάλας και την Chelsea να τις αφήνει χώρους και να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση.

Η πρώτη υποψία φάσης στον αγώνα χάθηκε στο 3ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Morata να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία, από καμία εκ των δύο ομάδων, με εξαίρεση το 46ο λεπτό και την πολύ καλή ευκαιρία του Fernandinho, που είδε την πολύ δυνατή κεφαλιά του να σώζεται από τον Courtois.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε την κεφαλιά του Stones, μετά από κόρνερ του De Bruyne που πέρασε άουτ στο 20′, το σουτ του Azpillicueta, που απέκρουσε ο Ederson έξι λεπτά αργότερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή με τους Πολίτες να έχουν την κατοχή και τους Μπλε να κάθονται πίσω.

Την πρώτη ευκαιρία δημιούργησε η City στο 54ο λεπτό με τον Sterling, που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, μετά το σουτ που επιχείρησε από ευνοϊκή θέση στο κέντρο της περιοχής. Μερικά λεπτά αργότερα, στο 61′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσει, με τον Hazard να κάνει το σουτ από πλάγια θέση, αριστερά με τον Ederson να αποκρούει.

Το σκορ άνοιξε η City στο 67ο λεπτό με τον De Bruyne, ο οποίος συνδυάστηκε ωραία με τον Gabriel Jesus και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Courtois.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Manchester City είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με την Chelsea από την πλευρά της να φαίνεται να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απουσία του Morata, που βγήκε τραυματίας στο 35′ και την θέση του πήρε ο Willian.

Η τελευταία πολύ καλή ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ χάθηκε από τους φιλοξενούμενους με τον Gabriel Jesus στο 84′, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ με το δεξί από πολύ κοντινή θέση άλλα στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Rudiger που την έδιωξε με το κεφάλι.

Συνθέσεις

Chelsea: Courtois, Rudiger, Christensen, Cahill, Azpiliqueta, Kante, Bakayoko, Fabregas, Alonso, Hazard, Morata (35′ Willian)

Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Delph, Fernandinho, Sterling, De Bruyne, Silva, Silva, Jesus

Αναπληρωματικοί:

Caballero, Zappacosta, Willian, Kenedy, Moses, Batshuayi, Pedro Προπονητής: Antonio Conte

Bravo, Danilo, Mangala, Zinchenko, Bernardo Silva, Gundogan, Toure  Προπονητής: Pep Guardiola

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *