Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μια δεκαετία την έχει… πελάτισσα η Λίβερπουλ

Εβερτον – Λίβερπουλ, το τοπικό ντέρμπι του λιμανιού του Λίβερπουλ, το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τα γήπεδά τους να απέχουν… ελάχιστα και να τα χωρίζει το «Στάνλεϊ Παρκ». Εν συντομία η Εβερτον ιδρύθηκε από αρχικά μέλη της Λίβερπουλ που διαφώνησαν και αποχώρησαν. Και τους δύο συλλόγους ένωσε, πολύ, η τραγωδία του «Χέιζελ» η οποία κόστισε, εντέλει, στην Εβερτον, την παρουσία της στο Πρωταθλητριών, ως νικήτρια εκείνης της σεζόν (1984-85) ελέω του αποκλεισμού των αγγλικών ομάδων.

Επί ημερών Κάρλο Αντσελότι η Εβερτον «έστρωσε» κάνοντας πέντε νίκες σε οκτώ ματς και στα άλλα ήταν εξίσου ανταγωνιστική πλην της 4άρας από την Τσέλσι, στο τελευταίο πριν τη διακοπή. Αήττητη στα τελευταία επτά εντός (4-3-0), δεν προλαβαίνουν ο στόπερ Μίνα και ο μέσος Ντελφ. Η Λίβερπουλ είδε με… ανακούφιση να συνεχίζεται, εντέλει, το πρωτάθλημα και απομένει η μαθηματική επικύρωση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια (σ.σ. και, τον κορωνοϊό μου μέσα, δεν μπορούμε να πάμε στη φιέστα…). Βέβαια προ της διακοπής οι αποκλεισμοί στο Κύπελλο από την Τσέλσι και στο Champions League από την Ατλέτικο (απ)έδειξαν πόσο κούραση έβγαζε, απόρροια της επιλογής του Γιούργκεν Κλοπ να… πατήσει γκάζι από το ξεκίνημα ως τον Φλεβάρη. Αλλά, άξιζε: τίτλος, επιτέλους! Ανέκαμψαν εγκαίρως ο κίπερ Αλισον και ο ηγετικός χαφ Χέντερσον, εκτός ο παγκίτης κίπερ Αντριαν, ο μπακ Κλάιν και ο μέσος Σακίρι.

Στο 57-66-78 η παράδοσή τους συνολικά στο πρωτάθλημα, μαζί με άλλες διοργανώσεις είναι 66-74-93 ενώ η Λίβερπουλ, στο «Γκούντισον Παρκ», έχει νικήσει στο 34% των επισκέψεών της (41-34-38 για την Εβερτον, σε όλα). Ωστόσο οι «reds» είναι αήττητοι την τελευταία 10ετία, ανεξαρτήτως έδρας, στο πρωτάθλημα (8-10-0, σε όλες τις διοργανώσεις είναι 11-10-0 (!), ήτοι από το 2-0 του Οκτωβρίου 2010 με τέρματα των Τιμ Κέιχιλ και Μικέλ Αρτέτα για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες ενάντια σε αυτή του Ρόι Χόντγκσον. Ο οποίος Χόντγκσον είχε, πλην Κάραχερ, Σκρτελ Τόρες, Τζέραρντ, Ρέινα, και τους Ενγκόνγκ, Σωτήρη Κυργιάκο, Ραούλ Μεϊρέλες.

Πόσο πίσω μας πάει, πόσο…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *