Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Μοιρασιά στο Turf Moor, πιο κοντά στην παραμονή η Burnley

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην Premier League έκανε η Burnley, η οποία παραχώρησε ισοπαλία με την West Bromwich με 2-2 στο Turf Moor.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο επιθετικός Sam Vokes, που με δύο δικά του τέρματα χάρισε το βαθμό στην ομάδα του και άφησε δίχως νίκη τους «Baggies» για μια ακόμη αγωνιστική.

Το ματς

Και οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά καλά και παρήγαγαν ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο του ματς, με τον Ben Foster να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις για τους φιλοξενούμενους. Η Burnley πίεσε αρκετά και έχασε ευκαιρίες, και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο μέρος.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο James Tarkowski με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Foster, για να έρθει τελικά στο 56′ ο Vokes να γράψει το 1-0 από κοντά, μετά από συνεργασία με τον Ashley Barnes.

Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων διήρκεσε μόλις δέκα λεπτά, αφού μετά ο Salomon Rondon σε μια φάση διαρκείας από εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Tom Heaton ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Sean Dyche, στο 78′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και στην ανατροπή με τον Craig Dawson. Ο αμυντικός της Brom έπιασε κεφαλιά από κόρνερ του Chris Brunt και πέτυχε το 2-1 για την ομάδα του.

Ωστόσο, ο Vokes δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 86ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Foster σε εκτέλεση φάουλ του Robbie Brady και πέτυχε το 2-2, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Έτσι, η West Brom παρέμεινε στην 8η θέση με 45 βαθμούς και πλέον κινδυνεύει να πέσει αρκετά πιο κάτω, ενώ η Burnley είναι 14η με 40 βαθμούς και ουσιαστικά εξασφαλίζει την παραμονή της στα «σαλόνια» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *