Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νίκη της Arsenal με αναταραχές στις καθυστερήσεις

Η λήξη της 22ης αγωνιστικής βρίσκει την ομάδα των κανονιέρηδων στη 2η θέση με 47 βαθμούς μετά την επεισοδιακή νίκη τους επί της Burnley καθώς στα 7 λεπτά καθυστερήσεων το αποτέλεσμα άλλαξε δυο φορές ώστε να γραφτεί το τελικό 2-1.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό αλλά και τις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες όμως αυτές δεν μετουσιώθηκαν σε τέρματα οπότε το ημίχρονο έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0.

 

Στο δεύτερο μισό οι κανονιέρηδες βγήκαν πιο ορεξάτοι και πιο ουσιαστικοί. Έτσι στο 58′ και μετά από εκτέλεση corner του Messut Ozil η ομάδα της Arsenal άνοιξε το σκορ με το Mustafi να γίνεται αποδέκτης της μπαλιάς και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Το παιχνίδι συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό αλλά στο 65′ ανατράπηκαν οι ισορροπίες καθώς ο Xhaka αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα λόγω σκληρού μαρκαρίσματος. Στα υπόλοιπα 25 λεπτά μέχρι τα 90 δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο η Burnley προσπαθούσε με γεμίσματα να απειλήσει την εστία του Cech χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Στις καθυστερήσεις όμως έχοντας ο διαιτητής Jon Moss δείξει 7 λεπτά το προβάδισμα χάθηκε και ξανακερδήθηκε μέσα σε αυτό το διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, στο 93′ λεπτό ο Koscienly υπέπεσε σε παράβαση και δόθηκε πέναλτι στην Burnley που εκτέλεσε εύστοχα ο Grey ισοφαρίζοντας και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο ο μοιραίος παίκτης όπως αποδείχτηκε του αγώνα Koscienly κέρδισε πέναλτι για την ομάδα του που εκτέλεσε εύστοχα ο Alexis Sanchez αλα πανενκα και έκανε το τελικό Arsenal – Burnley 2-1.

 

Οι συνθέσεις:

Arsenal: Τσεχ, Γκαμπριέλ, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Τσάκα, Ιγουόμπι (69′ Κοκλέν), Εζίλ (89′ Μπεγιερίν), Σάντσες, Ζιρού (87′ Γουέλμπεκ)

Burnley: Χίτον, Λότον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπόιντ, Μάρνεϊ (76′ Ταρκόφσκι), Χέντρικ (73′ Μπάρτον), Ντεφούρ (77′ Βόουκς), Γκρέι, Μπαρνς

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *