Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Νικη-προκριση για United

Στη φάση των «32» του Europa League οι Red Devils, που επικράτησαν με 2-0 της Zorya Luhansk στην Οδησσό και εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Δύο γκολ, στην αρχή και στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, από τους Henrikh Mkhitaryan και Zlatan Ibrahimovic, ήταν αρκετά για να δώσουν την πρόκριση στην ομάδα του Jose Mourinho, η οποία ωστόσο έμεινε δεύτερη, καθώς η Fenerbahce νίκησε εκτός έδρας με 1-0 την Feyenoord και προκρίθηκε ως πρώτη.

Το ματς

Η Manchester United είχε την υπεροχή από την αρχή του αγώνα και προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα από νωρίς. Ο Mourinho άλλαξε (ξανά) το αρχικό του σχήμα και ξεκίνησε με τους Eric Bailly-Marcos Rojo στο κέντρο της άμυνας (ο πρώτος επέστρεψε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τις 23 Οκτωβρίου), τους Ashley Young και Daley Blind στα μπακ και τους Wayne Rooney-Juan Mata-Henrikh Mkhitaryan πίσω από τον προωθημένο Zlatan Ibrahimovic. Στο κέντρο επελέγησαν οι Ander Herrera και Paul Pogba.

H πρώτη στιγμή στο ματς ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Igor Kharatin να τεστάρει τις αντιδράσεις του Sergio Romero, ενώ η United απάντησε με τον Pogba στο 18′, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 36′ η Zorya απείλησε ξανά, με τον Oleksandr Karavaev, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο πορτιέρο Igor Levchenko να αποκρούσει θεαματικά ένα σουτ του Rooney.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η United «ξύπνησε» και τελικά άνοιξε το σκορ. Ο Henrikh Mkhitaryan στο 48′ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια περνώντας τους αντιπάλους και πλάσαρε σωστά για το 0-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Red Devils.

Η Zorya απείλησε ξανά στο 73ο λεπτό, με τον Romero να λέει «όχι» στην εύστοχη κεφαλιά του Mikhail Sivakov, ο Marouane Fellaini που είχε περάσει ως αλλαγή έχασε μια ευκαιρία τρία λεπτά μετά, όπως και ο Ibrahimovic στο 82′

Τελικά, ο Σουηδός πέτυχε το τέρμα που ήθελε δύο λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, νικώντας τον Levchenko μετά από ασίστ του Pogba.

Η Manchester United, λοιπόν, προκρίθηκε ως 2η με 12 βαθμούς, έναντι 13 της Fenerbahce, ενώ Feyenoord και Zorya έμειναν εκτός συνέχειας. Τη Δευτέρα οι Red Devils θα μάθουν τον αντίπαλό τους στους «32» του θεσμού.

Η τελική βαθμολογία του Α’ Ομίλου

  1. Fenerbahce 13
  2. Manchester United 12
  3. Feyenoord 7
  4. Zorya 2

Συνθέσεις

Zorya: Levchenko, Forster, Sivakov, Opanasenko, Sukhotsky, Kharatin (57′ Grechyshkin), Chaykovsky, Petryak, Karavaev, Ljubenovic (72′ Lipartia), Bezborodko (54′ Bonaventure)

Manchester United: Romero, Rojo, Bailly, Blind, Young, Herrera, Pogba, Mata (65′ Lingard), Rooney (70′ Fellaini), Mkhitaryan (85′ Fosu-Mensah), Ibrahimovic

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *