Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ξέρω τι έκανες στους «16»

Η Arsenal ξεκινάει σήμερα τις υποχρεώσεις για την φάση των «16» του Champions League και το englishfootball.gr εξετάζει τι κάνει στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης μετά από την χρονιά που έφτασε στον τελικό.

Σεζόν 2006-2007

Την χρονιά 2006-2007 η ομάδα του Arsene Wenger ξεκίνησε πολύ δυναμικά στην φάση των ομίλων με δύο νίκες. Στον πρώτο αγώνα πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την έδρα του Hamburger, ενώ νίκησε με 2-0 την Porto στο Emirates. H συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μιας και στους δύο αγώνες με την Cska Moscow πήρε μόλις έναν βαθμό. Παρόλα αυτά τερμάτισε ως δεύτερη έχοντας 11 βαθμούς και έχασε στην ισοβαθμία την πρωτιά από την Porto. Στους «16» παρότι η κλήρωση της χαμογέλασε αποκλείστηκε από την Eindhoven. Στο πρώτο ματς στην Ολλανδία έχασε με 1-0, ωστόσο στην ρεβάνς αν και προηγήθηκε, δέχθηκε γκολ στο 83΄ με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Σεζόν 2007-2008

Στην φάση των ομίλων αντιμετώπισε τις Slavia Praque, Steaua και Sevilla και τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 13 βαθμούς, πίσω από τους Ισπανούς οι οποίοι χάσανε μόνο το πρώτο ματς από την Arsenal. Στην φάση των «16» η ομάδα κληρώθηκε με την Milan και παρά το 0-0 στο Emirates κατάφερε και πήρε την πρόκριση περνώντας νικηφόρα από το San Siro με 2-0. Τα γκολ σε εκείνο το ματς σημείωσαν οι Fabregas, Adebayor. Στην συνέχεια αποκλείστηκε στους 8 από την Liverpool φέρνοντας 1-1 στο πρώτο ματς, ενώ έχασε στην ρεβάνς με 4-2.

Σεζόν 2008-2009

Βρέθηκε ξανά στον ίδιο όμιλο με την Porto μαζί με τις Fenerbache και Dinamo Kyiv. Για ακόμη μια φορά τερμάτισε δεύτερη, ξανά πίσω από την Portο, με 12 βαθμούς. Ωστόσο εκείνη την χρονιά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Στην φάση των «16» συνάντησε την Roma την οποία νίκησε με 1-0 στο πρώτο ματς και εν τέλει προκρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Στο πρώτο ματς σκόραρε ο Van Persie, ενώ στο δεύτερο ο Juan και ο μοιραίος ήταν ο Tonetto για την Roma που αστόχησε στο 8ο πέναλτι της ομάδας του, ενώ ο Diaby είχε ευστοχήσει. Στην συνέχεια απέκλεισε στους 8 σχετικά άνετα την Villareal μιας και στο ματς της Ισπανίας ήρθαν 1-1 ενώ στην ρεβάνς νίκησε με 3-0. Ωστόσο η Manchester United αποτέλεσε απροσπέλαστο εμπόδιο για έναν ακόμη τελικό νικώντας την Αrsenal μέσα-έξω (1-0, 3-1).

Σεζόν 2009-2010

Εκείνη την χρονιά η Arsenal τερμάτισε πρώτη στους ομίλους ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Standard Liege και Alkmaar. Προκρίθηκε στους «16» με 13 βαθμούς και στους 16 συνάντησε την Porto που την απέκλεισε παρά την ήττα στο Dragao με 2-1. Στην ρεβάνς υπήρξε καταιγιστική νικώντας με 5-0 χάρη σε χατ τρικ του Bendtner. Παρόλα αυτά σταμάτησε στους 8 που βρήκε την Barcelona (2-2 εντός, 4-1 εκτός).

Σεζόν 2010-2011

Σε έναν σχετικά εύκολο όμιλο ανάμεσα σε Shaktar Donetsk, Partizan και Braga κατάφερε και τερμάτισε πίσω από τους Ουκρανούς έχοντας 12 βαθμούς με αποτέλεσμα να πέσει στην Barcelona. Παρότι κατάφερε και πήρε την νίκη στο πρώτο ματς με 2-1 με γκολ των Van Persie, Arshavin αποκλείστηκε στην ρεβάνς. Καθοριστικό ήταν το τρίλεπτο 69-72, όπου δέχθηκε δυο γκολ με αποτέλεσμα να αποκλειστεί με 3-1.

Σεζόν 2011-2012

Σε έναν δύσκολο όμιλο ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Dortmund και Marseille η Arsenal κατάφερε και τερμάτισε πρώτη με 11 βαθμούς. Στην φάση των «16» ωστόσο κληρώθηκε με την Milan και στον πρώτο αγώνα ήρθε η κατάρρευση χάνοντας με 4-0. Στην ρεβάνς παρόλα αυτά το πάλεψε αρκετά και πήγε στο ημίχρονο με 3-0 υπέρ της. Τα γκολ τα έβαλαν ο Koscielny, o Rosicky και ο Van Persie. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε πάντως να σημειώσει ένα γκολ που θα έστελνε το ματς σε παράταση με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Σεζόν 2012-2013

Mια ακόμη χρονιά που οι «Gunners» τερμάτισαν δεύτεροι στην φάση των ομίλων πίσω από την Schalke. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονταν και οι Ολυμπιακός, Monpellier. Καθοριστικό ήταν το 6ο ματς των ομίλων που έχασε από τον Ολυμπιακό στο Καραΐσκάκη με 3-1 τερματίζοντας δύο βαθμούς πίσω από τους Γερμανούς. Στην φάση των «16» ξανά έπεσε ενάντια σε Γερμανική ομάδα, την Bayern Munich χάνοντας 1-3 στο πρώτο ματς. Παρόλα αυτά δεν έπεσε αμαχητί στην ρεβάνς νικώντας με 2-0 μέσα στην Γερμανία, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Σεζόν 2013-2014

Εκείνη την χρονιά βρέθηκε σε όμιλο φωτιά με Dortmund, Napoli και Marseille και κατέληξε σε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στις πρώτες τρεις που είχαν 12 βαθμούς. Ωστόσο η Αγγλική ομάδα βγήκε δεύτερη και ξανά έπεσε στην Bayern Munich από την οποία αποκλείστηκε αρκετά εύκολα με εντός έδρας ήττα (2-0) και ισοπαλία στην Γερμανία.

Σεζόν 2014-2015

Ξαναβρήκε στους ομίλους στον δρόμο της Γερμανική ομάδα (την Dortmund), την οποία και δεν κατάφερε να προσπεράσει με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερη ξανά. Βέβαια για τρίτη φορά έχασε την πρώτη θέση λόγω ισοβαθμίας (13 βαθμούς και οι 2 ομάδες). Στον όμιλο ήταν και οι Anderlecht με την Galatasaray. Στους «16» η κλήρωσε με την Monaco έμοιαζε εύκολη ωστόσο τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά από το πρώτο ματς που έχασε εντός με 3-1. Έτσι η εκτός έδρας νίκη με 2-0 δεν είχε αντίκτυπο και αποκλείστηκε ξανά από τους 16.

Σεζόν 2015-2016

Στον όμιλο βρέθηκε με Bayern Munich, Ολυμπιακό και Dinamo Zagremb και ενώ έμοιαζε το φαβορί για την δεύτερη θέση, εν τέλει δυσκολεύτηκε αρκετά. Χρειάστηκε διπλό στο Καραΐσκάκη την τελευταία αγωνιστική, όπου νίκησε με 3-0 και προκρίθηκε, μόνο που έπεσε πάνω στον κακό της δαίμονα, την Barcelona. Από την Ισπανική ομάδα αποκλείστηκε άνετα με 2 ήττες και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την φάση των «16».

Εν κατακλείδι η Arsenal από την χρονιά που έφτασε στον τελικό και έπειτα έχει αποκλειστεί 7 φορές από την φάση των «16», μια βρέθηκε στα ημιτελικά και 2 φορές στους 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *