Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι Έλληνες του Νησιού

Για ακόμα μία εβδομάδα, το englishfootball.gr βρίσκονται εδώ για να σας ενημερώσουν για την πορεία των Ελλήνων του Νησιού την εβδομάδα που μας πέρασε.

ΑΓΓΛΙΑ:

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έχει κατακτήσει πλέον ένα κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) με την Άρσεναλ , ένα Κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Γερμανίας με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και το πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Μίλαν. Έτσι ο 32χρονος διεθνής στόπερ είναι πλέον ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο στην Αγγλία.

Ο διεθνής στόπερ οδεύει προς την έξοδο, μετά από 2 χρόνια στην Αρσεναλ καθώς ο Μικέλ Αρτέτα θέλει να προχωρήσει σε ανανέωση. Μέσα σε αυτά τα 2  χρόνια, ο Παπασταθόπουλος έπαιξε  σε 68 παιχνίδια (6 γκολ) . Μετά το πέρασμά του σε Νίκη Βόλου και ΑΕΚ, η καριέρα του είναι μόνο σε ομάδες του εξωτερικού, καθώς έχει φορέσει τις φανέλες των Μίλαν, Τζένοα, Βέρντερ Βρέμης και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ελεύθερος έμεινε ο 35χρονος αριστερός μπακ- χαφ, Χοσέ Χολέμπας από την Watford. Έκλεισε έτσι ο κύκλος των 5 ετών παρουσίας στις «σφήκες» και την Αγγλία συμπληρώνοντας 123 συμμετοχές και καταγράφοντας 5 γκολ,  και…40 κίτρινες κάρτες. Τώρα  κοιτάζει προς τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, για να βρει ένα καλό συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια.

ΣΚΩΤΙΑ:

Ο Βασίλης Μπάρκας έγινε και επίσημα ο 2ος  Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στη Σέλτικ,(μετά τον Γιώργο Σαμαρά ). Ο 26χρονος διεθνής τερματοφύλακας υπέγραψε 4ετές  συμβόλαιο συνεργασίας.Ο 26χρονος τερματοφύλακας έχει ήδη εμπειρία από το «Σέλτικ Παρκ», αφού είχε αγωνιστεί το 2018 με την ΑΕΚ κατά των «Κελτών» στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όταν η «Ένωση» απέσπασε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας και επικράτησε στη συνέχεια στο Ολυμπιακό στάδιο με 2-1. Ο Μπάρκας μετά την υπογραφή του συμβολαίου του χαρακτήρισε την μεταγραφή του στη Σέλτικ ως ένα… όνειρο

Συντάκτης – επιμέλεια: Μάνος Σταραμόπουλος

πηγή: https://www.santorinisport.gr/

Greeks-in-UK-οι-έλληνες-του-νησιού

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *