Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι Δράκοι πετούσαν φωτιές

Η Porto επικράτησε με 5-0 της Leicester για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

 

Οι «Δράκοι» ήταν καταιγιστικοί στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκαν με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο με σκόρερς τους Silva στο 6’, Corona στο 26’ και Brahimi στο 44’. Στο δεύτερο μέρος πέτυχαν άλλα δύο γκολ με πέναλτι του Silva στο 64’ και πλασέ του Jota στο 77’. Η Leicester δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Με αυτή τη νίκη η Porto εξασφάλισε την πρόκρισή της στους 16 του Champions League.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Corona εκτέλεσε το κόρνερ και ο Silva με κεφαλιά  πέτυχε το 1-0. Στιγμές αργότερα στο 9’ η Porto απείλησε με σουτ του Diogo Jota πέρασε άουτ. Στο 24’ οι «Δράκοι» πάτησαν και πάλι περιοχή με το Maxi Pereira να κάνει το γύρισμα από δεξιά, αλλά του βολέ του Silva έφυγε ψηλά. Τελικά το 2-0 έγινε στο 26’. Ο Alex Telles βρήκε με ωραία πάσα τον Corona και εκείνος έστειλε τη μπάλα στη γωνιά του Hamer. Ο Brahimi στο 36’ έστειλε την μπάλα ψηλά από γύρισμα του Jota. Ο Αλγερινός πέτυχε το 3-0 στο 44’. Νέο γύρισμα του Pereira από δεξιά, ο Brahimi έκανε την προβολή από κοντά για το τρίτο γκολ της Porto.

Το δεύτερο μέρος άρχισε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Η μακρινή μπαλιά του νεοεισελθόντα Albrighton στο 47’, αφού κόντραρε σε έναν αντίπαλο, έφτασε στον Gray του οποίου το σουτ έφυγε ψηλά. Η Porto απάντησε με το σουτ του Brahimi, να καταλήγει στην αγκαλιά του Hamer. Στο 64ο λεπτό o Silva ανατράπηκε από τον Drinkwater στη μικρή περιοχή, με το Felix Zwayer να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και το δεύτερο σημερινό του γκολ, έκανε το 4-0.  Στο 77’ ο Silva έγινε δημιουργός, καθώς με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Jota, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα για πέμπτη φορά στα δίχτυα της Leicester. Οι «Αλεπούδες» είχαν δοκάρι με τον Ulloa στο 87’.

Ενδεκάδες:

Porto: Casillas, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Alex Telles, Danilo (Neves 76’), Pereira, Corona (Herrera 76’), Torres, Brahimi, Andre Silva (Rui Pedro 78’), Diogo Jota

Leicester: Hamer, Hernandez, Morgan, Wasilewski, Chilwell, Gray, Mendy, Drinkwater (Barnes 76’), Schlupp (Albrighton 45’), Musa (Ulloa 45’), Okazaki

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *