Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι «λεπίδες» ξύρισαν τα «παγόνια»!

Μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του Yorkshire ήταν η Sheffield Utd, η οποία επικράτησε με 2-1 της Leeds. Λυτρωτής για τους φιλοξενούμενους ο νεαρός Brooks, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 76’ και πέντε λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ άνοιξαν το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Sharp έπειτα από σέντρα του Duffy. Το γκολ ήταν η αφορμή να «ξυπνήσουν» οι γηπεδούχοι και να πάρουν τον έλεγχο του ματς με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Έπειτα από μια επίθεση διαρκείας ο Kalvin Phillips έπιασε ένα ωραίο βολέ έξω από την αντίπαλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος των διχτυών του Blackman φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια 1-1, 34’.

Η Leeds ποιοτικότερη από την αντίπαλο της προσπαθούσε με όλους τους τρόπους να σκοράρει και λίγο έλειψε να το πετύχει αυτό όταν το σουτ του Samuel Saiz σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Blackman. Εκεί που όλοι πίστευαν πως οι γηπεδούχοι θα πετύχαιναν την ανατροπή ωστόσο ο μάνατζερ των «λεπίδων» με μια κίνηση ματ έριξε στον παιχνίδι τον ταχύτατο David Brooks στο 76’ και λίγο αργότερα έπειτα από ωραία ασίστ του Duffy στον κενό χώρο εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1. Από εκεί και πέρα, τα «παγώνια» αν και είχαν την υπεροχή δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Αυτή η νίκη της Sheffield Utd είναι η 10η και πλέον την βρίσκει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Championship. Στην απέναντι μεριά, η Leeds βλέπει να αυξάνετε η διαφορά στους έξι βαθμούς από τις θέσεις αυτόματης ανόδου έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Leeds, Thomas Christiansen, τόνισε:

« Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και αυτό φάνηκε από το γκολ που δεχτήκαμε τόσο νωρίς. Καταφέραμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι, ήμασταν καλοί αλλά όχι όσο καλοί θα ήθελα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κερδίζουμε πιο εύκολα βαθμούς σε παιχνίδια όπως και το σημερινό».

Ο προπονητής της Sheffield Utd, Chris Wilder, δήλωσε:

« Είναι απλά τρεις βαθμοί, καταφέραμε να κερδίσουμε αλλά δεν ήμασταν τόσο καλοί σήμερα. Έχουμε έναν στόχο γι’ αυτό θα πρέπει να ήμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια». Όσο για τον νεαρό David Brooks, τόνισε: « είναι ένας πολύ ποιοτικός και γρήγορος παίκτης όπου με την είσοδο του δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους αμυντικούς τους». Για την πρωτιά στην Championship: « πλέον ήμαστε πρώτοι, και τα παιχνίδια αποκτούν διαφορετικό χαρακτήρα καθώς θέλουμε να μείνουμε εκεί. Δεν υπάρχουν εγωισμοί στα αποδυτήρια, όλοι ήμαστε μια γροθιά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *