Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο κυρίαρχος του Λονδίνου φοράει μπλε

H Chelsea συνεχίζει ασταμάτητη την πορεία της για την κατάκτηση της φετινής Premier League νικώντας αυτήν την φορά την Arsenal με 3-1.

Το σκορ άνοιξε ο Alonso στο 13΄ με την Chelsea να το κρατάει μέχρι την ανάπαυλα σχετικά άνετα. Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε άμεσα το 2-0 με το εντυπωσιακό γκολ του Hazard, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Fabregas κάνοντας το 3-0, με τον Giroud να βάζει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι η Chelsea ξέφυγε στο +12 από την Arsenal και μοιάζει ασταμάτητη στον δρόμο για το πρωτάθλημα.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο πρώτο 10΄, χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα κατέληξε σε γκολ στο 13΄ με τον Alonso να σκοράρει με κεφαλιά. Στην συγκεκριμένη φάση η άμυνα των φιλοξενούμενων κοιμήθηκε με τον Diego Costa να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, η οποία πήγε στο δοκάρι. Έτσι ο Alonso επωφελήθηκε από το ριμπάουντ και έκανε το 1-0. Στο 19΄ οι γηπεδούχοι ξανά απείλησαν με το σουτ του Diego Costa να περνάει άουτ. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατάνε καλύτερα και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 38΄ με την κεφαλιά του Gabriel να αποκρούεται από τον Courtois.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Chelsea μπήκε πιο δυναμικά με τον Hazard να κάνει το 2-0 στο 53΄ με εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια. Στην συνέχεια ο ρυθμός πάγωσε με την Arsenal να είναι τελείως ακίνδυνη παρά το γεγονός ότι ο Wenger έπαιξε φουλ επίθεση από το 70΄ και μετά. Το μόνο που κατάφερε ήταν μια φάση στο 78΄ με την εξ επαφής κεφαλιά του Welbeck να αποκρούεται από τον Courtois σχετικά εύκολα. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε με 2-0, ο Fabregas εκμεταλλεύθηκε το λάθος της άμυνας και έκανε το 3-0. Το γκολ της τιμής έβαλε ο Giroud στο 91΄.

 

Τα πρώτα δύο γκολ της Chelsea

O Hazard στο 2-0

633775444

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Cahill, Alonso, Luiz, Kante, Hazard (Fabregas 84΄), Matic, Pedro (Willian 83΄), Moses (Zouma 87΄), Diego Costa.

 Arsenal: Cech, Bellerin (Gabriel 17΄), Mustafi, Kosielny, Monreal, Coquelin (Giroud 65΄), Chamberlain, Walcott (Welbeck 70΄), Sanchez, Ozil, Iwobi.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *