Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο νόμος του Vitality!

Το δικό της κάστρο έχει χτίσει φέτος η Bournemouth με το Vitality Stadium να είναι απόρθητο φρούριο, και δεν κατάφερε να το διασπάσει ούτε η Swansea που ηττήθηκε με 2-0.

Η Bournemouth υποδέχθηκε για την 29η αγωνιστική της Premier League την Swansea και χάρη στο αυτογκόλ του Mawson στο 31′ και το γκολ του Afobe στο 71′ πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 και κλείδωσε και τυπικά την παραμονή στην κατηγορία για φέτος. Πικρία από την πλευρά των φιλοξενούμενων που ηττήθηκαν για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Το Ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε έχοντας από την αρχή γρήγορο ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Η Swansea  μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε νωρίς δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 4′ με ένα σουτ του Carroll και στη συνέχεια στο 9′ με τον Mawson μετά από πανέμορφη πάσα του Siggurdson, χωρίς όμως να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Η απάντηση της Bournemouth ήρθε στο 16′ όταν ο Fraser κινήθηκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα προς τη μεγάλη περιοχή με τον Afobe να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 25′ η Swansea διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν δόθηκε όταν ο Carroll προσπάθησε να σεντράρει προς την μικρή περιοχή, με τον Surman να μπλοκάρει τη μπάλα, όμως αυτή βρήκε στα χέρια του παίκτη, με τον διαιτητή παρόλα αυτά να συνεχίζει κανονικά τον αγώνα.

Στο 31′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Afobe έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα όμως να κοντράρει στον Mawson και να αλλάζει πορεία με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ανάλογη εικόνα με τις δύο ομάδες να επιτίθενται και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η Bournemouth ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή στιγμή όταν στο 53′ ο Gosling βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Fabianski μπλόκαρε τη μπάλα.

Όσο οι «Κύκνοι» προσπαθούσαν να αντιδράσουν και να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, ο Afobe έδωσε και πάλι τη λύση στα «Κεράσια» μιας και στο 71′ ο King έβγαλε καταπληκτική μπαλιά για τον Afobe και αυτός από δύσκολη γωνία μέσα στην περιοχή κατάφερε να κάνει το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

Bournemouth: Boruc; Smith, Francis, Cook, Daniels; Fraser, Surman, Gosling, Pugh; King, Afobe.

Swansea: Fabianski; Fernandez, Mawson, Kingsley; Cork, Ki, Fer; Sigurdsson, Ayew, Llorente

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *