Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο Σκωτσέζος… οδοστρωτήρας και ο Κινέζος που εκπλήσσει

Είχα πολύ καιρό να συλλάβω εαυτόν να χειροκροτά για κάτι αθλητικό, ειδικά στην περίεργη εποχή που ζούμε, του εγκλεισμού, το φόβου, της αγωνίας και της προσμονής για την επόμενη ημέρα. Μου βγήκε χθες αυθόρμητα με ένα από τα καλύτερα παιχνίδια σνούκερ που είδα ποτέ από παίκτη: του 45άρη Τζον Χίγκινς, υπέταξε με 6-3 τον «πολύ» (αλλά όχι χθες) Ρόνι Ο’Σάλιβαν, στο βλέμμα του φαίνεται πόσο ανήμπορος ήταν χθες, «πόσο χαίρομαι που ο Τζον συνεχίζει να κάνει τόσο καλό παιχνίδι και μακάρι να πάρει το τρόπαιο» είπε μετά το ματς – διότι το σνούκερ είναι, πάνω από όλα, ένα άθλημα ευγένειας και σεβασμού.

Ο Χίγκινς ήταν, απλά άπαιχτος χθες κι ας μην το πίστευαν στις αποδόσεις οι στοιχηματικές στην Ελλάδα, όχι πως ο Rocket ήταν κακός: απλά δεν τον άφησε να παίξει. Με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (κυρίως από απόσταση), με αποτελεσματικότητα στα safety και, κυρίως, σε αγώνα με πέντε διαδοχικά century break, θριάμβευσε. Και τη λέξη «θρίαμβος» δεν τη χρησιμοποιώ συχνά σε κάτι αθλητικό.

45 ετών ο Χίγκινς, 21 παρά ενός μηνός ο εκπληκτικός, δίχως υπερβολή, Γιάν Μπίνγκνταο. Ένα παιδί από την Κίνα με περίεργο, για αθλητή του σνούκερ, σουλούπι που παίζει με τόσο θράσος ενίοτε και μου θυμίζει… Χίγκινς. Κι άλλοι Κινέζοι βγήκαν στο σνούκερ, το κρίμα είναι ότι λίγοι διακρίθηκαν κι ακόμη πιο λίγοι μπήκαν στο top, όπως για μερικά χρόνια ο Ντινγκ. Ο μικρός, αφού στους «16» πέταξε έξω τον top class Νιλ Ρόμπερτσον, χθες έγινε ο νεότερος παίκτης που προκρίνεται στα ημιτελικά του Masters από το 2007, μετά τον… συμπατριώτη του Ντινγκ Γιουνχούι το 2007: κάτι λέει αυτό. Και ΟΚ, μικρός είναι, λάθη θα κάνει, όταν ο Στίβεν Μαγκουάιρ ισοφάρισε σε 5-5 σκέφτηκα «κάπου εδώ ήταν». Αλλωστε ο Σκωτσέζος στάζει εμπειρία, αλλά και ατυχία, χρόνια τώρα: κι όμως ο Γιάν του έκανε 141 break, διαμόρφωσε το 6-5 και πέρασε στα ημιτελικά του Masters.

Στα οποία, σήμερα, 15:00 και 21:00, αναμετρώνται στο πρώτο ο περσινός νικητής του Masters, Στιούαρτ Μπίνγκχαμ, με τον Μπίνγκνταο, και στο βραδινό ο Χίγκινς με τον εξαιρετικό στο φετινό τουρνουά Ντέιβιντ Γκίλμπερτ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *