Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο Lascelles «χτύπησε» και πάλι

Με τον αμυντικό της, Jamaal Lascelles, γίνεται ήρωας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η Newcastle επικράτησε με 2-1 της Stoke City και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας!

Η ομάδα του Rafa Benitez πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και, ενώ ξεκίνησε με δύο ήττες, πλέον έχει να περηφανεύεται πως έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν μετά το 2011/12. Ο Christian Atsu το πρώτο τέρμα των «Baggies», ο Xherdan Shaqiri το μοναδικό γκολ των «Potters».

Το ματς

Παρότι η Stoke ήταν εκείνη που μπήκε με μεγαλύτερη άνεση στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή, η Newcastle μπόρεσε να ανοίξει το σκορ νωρίς παίρνοντας ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Ο Matt Ritchie έστειλε μια σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Atsu πέτυχε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Joselu έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει απέναντι στην πρώην ομάδα του στο 27′, μην καταφέρνοντας να στείλει τη μπάλα εντός εστίας αμαρκάριστος, ενώ έπειτα από λίγο ο Ισπανός έχασε νέα ευκαιρία με τετ-α-τετ. Η Stoke πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Eric Choupo-Moting και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον Shaqiri.

Ο Ελβετός διεθνής στο 57′ ζύγισε και έστειλε ένα συρτό σουτ στο βάθος της εστίας του Rob Elliot επαναφέροντας τις ισορροπίες. Μάλιστα, οι «Potters» έχασαν μερικές ευκαιρίες να βρεθούν μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν ξανά στο 68′.

Ο Ritchie ήταν και πάλι εκεί για να δώσει την ασίστ (τέταρτη προσωπική του για φέτος) και ο Lascelles πέτυχε το 2-1 με το κεφάλι. Μια ευκαιρία του Choupo-Moting στο φινάλε πέρασε ανεκμετάλλευτη και έτσι η Newcastle πήρε το «τρίποντο» και έφτασε τους 9 βαθμούς.

H Stoke από την άλλη κύλησε στη 13η θέση με 5, τρεις πίσω από τη Watford.

Συνθέσεις

Newcastle: Elliot, Clark, Lascelles, Yedlin, Mbemba, Hayden (69′ Shelvey), Merino, Ritchie, Perez (86′ Diame), Atsu, Joselu (78′ Gayle)

Stoke: Butland, Zouma, Martins Indi, Wimmer, Pieters, Diouf, Allen (84′ Crouch), Fletcher, Shaqiri, Choupo-Moting, Jese (62′ Sobhi)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *