Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ο Savic γλίτωσε την Chelsea

Στη 2η θέση του 3ου ομίλου του Champions League τερμάτισε η Chelsea, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στο Λονδίνο με την Atletico Madrid με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτιά.

Μάλιστα, οι «Μπλε» πήραν το βαθμό της ισοπαλίας χάρη σε αυτογκόλ του Stefan Savic στο 75′ και ενώ η Atletico είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Saul Niguez. Η Chelsea ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη, ωστόσο βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Jan Oblak. Paris Saint-Germain, Barcelona και Besiktas οι πιθανές αντίπαλοι της ομάδας του Antonio Conte στους «16» του θεσμού.

Το ματς

Τα πρώτα 15 λεπτά δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο στο ματς και η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 17ο λεπτό από τον Alvaro Morata,του οποίου ένα σουτ πέρασε άουτ. Νέα προσπάθεια του Ισπανού φορ λίγο αργότερα αποσοβήθηκε από τον Oblak, κάτι που συνέβη και στο 24′.

Νέα μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Davide Zappacosta λίγο πριν το ημίχρονο, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0. Η Atletico είχε την πρώτη σοβαρή ευκαιρία της στις αρχές του δευτέρου μέρους, με τον Antoine Griezmann να βρίσκει απέναντί του τον Thibaut Courtois, με την Chelsea να απαντά με σουτ του Eden Hazard. Στο ίδιο λεπτό κεφαλιά του Morata σταμάτησε ξανά πάνω στον Oblak, όμως και η Atletico είχε τεράστια ευκαιρία με τον πρώην μπακ των Λονδρέζων, Filipe Luis. Τελικά στο 56′ η ισπανική ομάδα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ.

Ο Saul βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και από κοντά νίκησε τον Courtois για το 1-0. Tεράστια ευκαιρία για ισοφάριση σπατάλησε λίγο μετά ο Pedro για τους γηπεδούχους, ενώ ο Oblak στη συνέχεια επιβεβαίωσε την εξαιρετική μέρα στην οποία βρισκόταν σταματώντας πάνω στη γραμμή τον Morata. Η λύση για την Chelsea ήρθε στο 75′, με τον Savic να προσπαθεί να προλάβει τη μπάλα πριν φτάσει στον Morata και να την στέλνει καταλάθος στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Δευτερόλεπτα μετά ο Oblak εξουδετέρωσε ξανά τον φορ της Chelsea, ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν και στο 90′ ο Michy Batshuayi παραλίγο να κάνει αυτό που έκανε και στο πρώτο παιχνίδι, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Η Roma πάντως νίκησε με 1-0 την Qarabag, έφτασε κι εκείνη τους 11 βαθμούς και τερμάτισε πρώτη (11 έχει και η Chelsea που όμως ηττήθηκε από τους Ιταλούς), ενώ η Atletico έμεινε στους 7 και πάει στο Europa League.

Πιθανές αντίπαλοι των «Μπλε» στη συνέχεια Paris Saint-Germain, Barcelona και Besiktas, αφού Manchester United, Manchester City, Tottenham και Liverpool λογικά τερματίζουν πρώτοι στους ομίλους τους και όντας αγγλικές ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν με την ομάδα του Conte.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

  1. Roma 11
  2. Chelsea 11
  3. Atletico Madrid 7
  4. Qarabag 2

Συνθέσεις

Chelsea: Courtois, Christensen, Azpilicueta, Cahill, Zappacosta (73′ Willian), Moses, Kante, Bakayoko (64′ Pedro), Fabregas, Hazard, Morata (81′ Batshuayi)

Atletico Madrid: Oblak, Savic, Lucas, Gimenez (79′ Vietto), Gabi (78′ Correa), Saul, Koke, Partey, Griezmann, Torres (57′ Carrasco)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *