Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Πήρε μπρος η Chelsea

Με τον Alvaro Morata να σκοράρει για τρίτη φορά σε τέσσερα ματς και τον N’Golo Kante να πετυχαίνει ένα θεσπέσιο τέρμα απέναντι στην πρώην ομάδα του, η Chelsea επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Leicester και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες.

Η ομάδα του Antonio Conte ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αλλά αγχώθηκε στο τέλος, όταν οι «Foxes» μείωσαν σε 2-1 με πέναλτι του Jamie Vardy και πίεσαν για την ισοφάριση. Δεν ξεκίνησε βασικός ο Eden Hazard, όμως πέρασε στο ματς ως αλλαγή και πρόλαβε να δείξει την κλάση του, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν ορισμένες καλές στιγμές που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Το ματς

Οι πρωταθλητές Αγγλίας εμφανίστηκαν με λευκές εμφανίσεις, δίχως όμως τον Hazard, τον οποίο ο Conte επέλεξε να αφήσει στον πάγκο για να τον προστατέψει. Η Leicester από την άλλη παρατάχθηκε με τους Islam Slimani και Vardy στην επίθεση, ενώ το παιχνίδι παρακολούθησε από τις εξέδρες και ο Adrien Silva, του οποίου η μεταγραφή από τη Sporting στους «Foxes» δεν έχει ακόμη επικυρωθεί.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στις αρχές και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις. Στο 10ο λεπτό ο Morata έχασε εξαιρετική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού δεν κατάφερε να ακουμπήσει τη μπάλα στέλνοντάς την στα δίχτυα, μετά από σέντρα του Cesc Fabregas. Ο David Luiz είχε νέα ευκαιρία λίγο αργότερα όμως η εκτέλεση φάουλ του μπλοκαρίστηκε από τον Kasper Schmeichel, ενώ ελάχιστα μετά ο Vardy έχασε την πρωτη καλή στιγμή για τη Leicester.

O Courtois πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Slimani στο 40′, για να έρθει ένα λεπτό μετά ο Morata να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η σέντρα ακριβείας του Cesar Azpilicueta βρήκε το κεφάλι του συμπατριώτη του, ο οποίος δεν λάθεψε και έκανε το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πριν καλά καλά προλάβουν οι δύο ομάδες να ζεσταθούν, ο Kante διπλασίασε τα τέρματα των Λονδρέζων. Με μια εξαιρετική «οβίδα» εκτός περιοχής νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0. Η αντίδραση της Leicester ήρθε λίγο μετά, με τον Vardy να ανατρέπεται από τον Courtois και το διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Άγγλος φορ σημάδεψε σωστά και μείωσε σε 2-1 στο 62′.

Στο 80′ ο νεοαποκτηθείς Davide Zappacosta που είχε περάσει στο παιχνίδι νωρίτερα λίγο έλλειψε να πετύχει το πρώτο του τέρμα όμως η μπάλα πέρασε μερικά χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Schmeichel, ο Willian είχε δύο εξαιρετικές στιγμές να «τελειώσει» το ματς στα τελευταία λεπτά και τελικά τίποτα δεν άλλαξε και η Chelsea πανηγύρισε το τρίτο της συνεχόμενο «τρίποντο».

Πλέον, η ομάδα του Conte βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς, πίσω από τις δύο Manchester, ενώ η Leicester έπεσε στην 17η θέση και έχει μόλις 3 βαθμούς.

Συνθέσεις

Leicester: Schmeichel, Maguire, Morgan, Simpson, Fuchs, James (78′ Iheanacho), Ndidi, Albrighton (45′ King), Mahrez, Slimani (45′ Gray), Vardy

Chelsea: Courtois, Luiz, Azpilicueta, Rudiger, Alonso, Moses (74′ Zappacosta), Kante, Bakayoko, Fabregas (78′ Hazard), Pedro (63′ Willian), Morata

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *