Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Πήρε Ake έναντι ποσού-ρεκόρ η Bournemouth

Το ρεκόρ δαπάνης της χρειάστηκε να καταρρίψει η ομάδα της Bournemouth, προκειμένου να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Nathan Ake από την Chelsea.

Οι «Cherries» ανακοίνωσαν σήμερα την απόκτηση του Ολλανδού αμυντικού έναντι του ποσού των 20 εκατομμυρίων λιρών, πραγματοποιώντας έτσι την τρίτη τους σημαντική προσθήκη για φέτος, μετά από εκείνες των Asmir Begovic και Jermain Defoe. Ο Ake άλλωστε γνωρίζει καλά την Bournemouth, αφού αγωνίστηκε εκεί ως δανεικός στο πρώτο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε, καταγράφοντας 12 συμμετοχές και τρία τέρματα.

Το Γενάρη κλήθηκε πίσω στην Chelsea από τον Antonio Conte, όμως δεν κατάφερε να πάρει επαρκή χρόνο συμμετοχής. Μάλιστα, με την επιστροφή του Andreas Christensen τα πράγματα θα γίνονταν ακόμη πιο δύσκολα για τον 22χρονο άσο, και κάπως έτσι ήρθε και πάλι η ομάδα του Eddie Howe να του προτείνει μια καλή διέξοδο.

Δεν έχει γίνει γνωστό το αν οι «μπλε» ζήτησαν να μπει ρήτρα επαναγοράς του ποδοσφαιριστή, κάτι που γραφόταν αρκετά μιας και αποτελεί έναν αρκετά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Ο Ake πήγε στην Chelsea το 2011, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ενώ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στα 17.

Μάλιστα, αγωνίστηκε και στο Champions League, ενώ για πρώτη φορά παραχωρήθηκε δανεικός στη Reading το 2015. Ακολούθησαν ακόμη δύο δανεισμοί σε Watford και Bournemouth, και πλέον ο Ake είναι έτοιμος να καθιερωθεί στο Vitality Stadium και να βοηθήσει την ομάδα του Howe να πετύχει τους στόχους της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *