Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Προβλημάτισε και πάλι η City

H Manchester City κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Hull αρκετά δυσκολότερα απ’ ότι μαρτυράει το τελικό 3-0.

Η Hull υποδέχθηκε την Manchester City στα πλαίσια της Boxing Day στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται πλέον στον πάτο της βαθμολογίας και με το περιορισμένο τους ρόστερ κοιτάζουν με προβληματισμό το φορτωμένο πρόγραμμα των εορτών. Τα προβλήματα της ομάδας είναι ξεκάθαρα σε όλες τις γραμμές, αφού τα στατιστικά τους έφερναν να έχουν τη χειρότερη συγκομιδή γκολ με μόλις 14 σε 17 αγώνες, αλλά και το δεύτερο χειρότερο παθητικό με 36 γκολ, πίσω μόνο από την προτελευταία Swansea που είχε δεχθεί ένα γκολ περισσότερο πριν το ξεκίνημα της αγωνιστικής.

Από την άλλη η City ήθελε να χτίσει πάνω στη νίκη της με 2-1 κόντρα στην Arsenal την περασμένη αγωνιστική, που ήρθε μάλιστα με ανατροπή, και σήμανε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της μόλις για δεύτερη φορά μετά το 6/6 που είχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τα αμυντικά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν στο ευέλικτο σύστημα που προσπαθεί να εφαρμόσει ο Pep Guardiola στους «πολίτες». Ωστόσο μία νέα απώλεια και μάλιστα κόντρα στις «τίγρεις» των πολύ περισσότερων προβλημάτων φαινόταν απαγορευτική για τους «πολίτες», ειδικά αφού αν δεν κάνουν το 2/2 πριν το τέλος του 2016 κινδυνεύουν να τους βρει το 2017 ακόμα και εκτός τετράδας.

Οι Mike Phelan δεν επεφύλασσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη στην εντεκάδα του, καθώς προτίμησε τον Mbokani από τον Diomande για την κορυφή της επίθεσης, ενώ άφησε στον πάγκο και τον Mason, που επέστρεψε πρόσφατα από τον τραυματισμό του. Ο Guardiola είχε μία μικρή έκπληξη στο αρχικό του σχήμα αφού άφησε στον πάγκο τον Iheanacho, με τον Nolito να παίρνει (αρχικά) θέση στην κορυφή της επίθεσης. Οι παίκτες που παρέταξε ταίριαζαν σε ένα πιο ορθολογικό σχηματισμό με καθαρή τετράδα πίσω και τον Fernandinho μπροστά της, ωστόσο έπρεπε να περιμένουμε να δούμε αν η ομάδα θα έπαιζε έτσι ή θα ανέβαινε ξανά ένας από τους μπακ στο κέντρο και θα έμενε περισσότερο τριάδα πίσω.

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Toure να δοκιμάζει μία απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 7’ και τον Marshall να διώχνει σε κόρνερ. Ωστόσο ενώ οι περισσότεροι περίμεναν απόλυτη κυριαρχία των «πολιτών», κάτι τέτοιο δε συνέβη σε καμία περίπτωση και μάλιστα πρώτο ημίχρονο δε σημειώθηκε καμία άλλη σημαντική στιγμή! Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι. Η εικόνα της City σαφώς προβλημάτισε τόσο τους φίλους της όσο και τον προπονητή της.

Μοναδική αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν η αναγκαστική αποχώρηση του Stones στο 18’. Τη θέση του πήρε ο Kolarov καθώς στον πάγκο της City δεν υπήρχε άλλος στόπερ.

Από τη στιγμή που οι «πολίτες» δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες στο πρώτο ημίχρονο οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα βγουν στο γήπεδο με πολύ περισσότερη ενέργεια μετά την ανάπαυλα. Εκείνοι όμως δεν τα κατάφεραν ούτε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και έτσι η πρώτη στιγμή ανήκε στη Hull.

Πιο συγκεκριμένα ο Maguire βρέθηκε σε καλή θέση στο 52’ και προσπάθησε να απειλήσει, όμως η προσπάθεια του πέρασε αρκετά έξω χωρίς να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Bravo.

Ένα λεπτό αργότερα ο de Bruyne έπιασε ένα ωραίο συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής στην κλειστή γωνία του Marshall, όμως είδε τη μπάλα να χτυπάει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και στη συνέχεια να καταλήγει εκτός, αφού πρώτα πέρασε πίσω από την πλάτη του Σκωτσέζου τερματοφύλακα.

Στο 57’ ο Guardiola αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία έδειχνε να μην έχει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, περνώντας τον Iheanacho στη θέση του Nolito.

Ούτε η φάση του δοκαριού αλλά ούτε και η αλλαγή κατάφεραν να «ξυπνήσουν» άμεσα τη City. Μάλιστα οι «πολίτες» σώθηκαν την τελευταία στιγμή στο 60’, όταν ο Bravo έκανε μία έξοδο χωρίς να υπολογίσει σωστά αλλά είδε τον αμυντικό του να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά που έπιασε ο Dawson.

Στο 63’ έκανε την πρώτη του κίνηση και ο Phelan, ο οποίος αποφάσισε να φρεσκάρει το κέντρο της ομάδας του περνώντας τον Mason στη θέση του Huddlestone.

Στο 67’ ο Silva πέρασε ωραία την μπάλα στον de Bruyne μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ του Βέλγου πέρασε λίγο πάνω από ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι του Marshall, ο οποίος ήλεγχε τη φάση χωρίς να αγχωθεί.

ΓΚΟΛ! Η City ήξερε ότι τα χρονικά περιθώρια είχαν αρχίσει να στενεύουν και προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Έτσι σε μία προσπάθεια του Sterling στο 72’ ο Robertson τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δεν είχε καμία αμφιβολία για τη φάση δίνοντας αμέσως πέναλτι. Ο Toure ανέλαβε την εκτέλεση του και δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Marshall για το 1-0 ακριβώς με τη συμπλήρωση 72 λεπτών.

Η Hull έπρεπε να βρει τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει για να φτάσει στην ισοφάριση απέναντι με μία πολύ πιο ποιοτική ομάδα και είχε δύσκολο έργο για τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. Η City καλούταν απλά να διαχειριστεί το παιχνίδι και να προσπαθήσει να «σκοτώσει» την αντίπαλο της για να κλειδώσει το ματς, πράγμα που έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

ΓΚΟΛ! Πιο συγκεκριμένα στο 78’ οι παίκτες των φιλοξενούμενων συνεργάστηκαν εξαιρετικά και μετά από κάθετη του de Bruyne ο Silva έκανε τη συρτή πάσα από δεξιά για να βγάλει τον Iheanacho μόνο του και εκείνος να κάνει ανενόχλητος το 2-0 σε ουσιαστικά κενή εστία (ο Marshall είχε πέσει για να κόψει την πάσα χωρίς να τα καταφέρει).

ΓΚΟΛ! Το ματς είχε κριθεί από το 2-0 και αυτό ήταν ξεκάθαρο και στην εικόνα που έβγαζαν οι δύο ομάδες, καθώς η Hull παραδέχθηκε την ήττα της και δεν πίεσε καθόλου στα τελευταία λεπτά. Έτσι η City έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 90+4’, με τον Davies να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από ωραία ενέργεια του Sterling γράφοντας το τελικό 3-0.

Έτσι οι «πολίτες» πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο, το οποίο τους φέρνει προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πλέον περιμένουν το αυριανό αποτέλεσμα της Liverpool για να δουν αν θα παραμείνουν εκεί μετά το κλείσιμο της Boxing Day. Επόμενο δυνατό τεστ το ταξίδι τους στο Anfield όπου και θα τεθούν αντιμέτωποι με την ομάδα του Klopp σε ένα πολύ σημαντικό ματς και για τους δύο. Η εικόνα της ομάδας συνεχίζει να προβληματίζει ενόψει αυτού του δυνατού παιχνιδιού στο κλείσιμο του 2016 παρά το ότι σήμερα ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της αλλά και το ότι κατάφερε να πάρει το απαραίτητο τρίποντο χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση.

Συνθέσεις:
Hull City (Phelan): Marshall – Elmohamady,Maguire, Dawson, Davies, Robertson – Livermore (Henriksen 74’), Huddlestone (Mason 63’), Clucas (Diomande 78’) – Snodgrass – Mbokani
Subs: Jakupovic, Weir, Meyler, Maloney

Manchester City (Guardiola): Bravo – Sagna, Otamendi, Stones (Kolarov 18’), Clichy – Fernandinho – Sterling, de Bruyne, Toure, Silva (Fernando 87’) – Nolito (Iheanacho 57’)
Subs: Caballero, Zabaleta, Garcia, Navas

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *