Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Πρόβλημα στην μεταγραφή Solanke, όπως με του Ings

Η Liverpool δεν έχει καταφέρει να βρει λύση με την Chelsea για το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι “Reds” για την μεταγραφή του Dominic Solanke.

Όλα δείχνουν πως η απόφαση θα παρθεί δικαστικώς, όπως είχε συμβεί και με τον Danny Ings το 2015.

Αν και αποκτήθηκε ως ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές είχε λήξει, ο νόμος στην Αγγλία ορίζει πως για η πρώην ομάδα ενός ποδοσφαιριστή με ηλικία κάτω των 24, πρέπει να αποζημιώνεται.

Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2015, ο Ings ήρθε ως ελεύθερος από την Burnley, με την οποία είχε σκοράρει 11 γκολ σε 35 συμμετοχές στην Premier League, όμως η Liverpool κλήθηκε να πληρώσει £6.5 εκ. μετά από δικαστική απόφαση, αφού δεν είχαν καταφέρει η δύο ομάδες να συμφωνήσουν το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί.

Σύμφωνα με την London Evening Standard, η Chelsea κοστολογεί τον Solanke με ποσό μεγαλύτερο των £10 εκ. ενώ οι “Reds” έχουν προσφέρει μόλις £3 εκ.

Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα αναγράφεται ότι οι “Μπλε” θα χρησιμοποιήσουν ως κίνητρο της μεγάλης τιμής που έχουν θέσει, τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, της αρκετές συμμετοχές του με τη Liverpool και το γεγονός ότι βρισκόταν στην τελευταία αποστολή της Εθνικής Αγγλίας.

Ο Jurgen Klopp έχει χρησιμοποιήσει τον νεαρό Άγγλο 10 φορές σε όλες της διοργανώσεις, όμως έχει ξεκινήσει μόλις μία φορά βασικός, στην ήττα με 2-0 από την Leicester City για το League Cup.

Η Burnley είχε χρησιμοποιήσει τα ίδια κίνητρα για τον Ings, το ότι βρισκόταν στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας και το ότι ήταν σημαντικός στα πλάνα του Brendan Rodgers, έχοντας 3 γκολ σε 8 αγώνες πριν διαλύσει τον πρόσθιο σταυροειδή σύνδεσμό του στο γόνατο, λίγες μέρες αφότου είχε αναλάβει ο Klopp.

Όλα όμως θα κριθούν από την επιτροπή που διαχειρίζεται ανάλογα θέματα στην Αγγλία (PFCC), εκτός κι αν τελικά Liverpool και Chelsea συμφωνήσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: https://www.liverpool.gr/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *