Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Πρώτη στις μετεγγραφές η Αγγλία

Την πρώτη θέση στο κόστος των μετεγγραφών για το 2016 καταλαμβάνουν οι Αγγλικές ομάδες, οι οποίες ξόδεψαν 840 εκατομμύρια λίρες.

Τέλος στη φημολογία που ήθελε την Κίνα και τις ομάδες της να είναι οι πιο δαπανηρές στον τομέα των μετεγγραφών έβαλε μία έρευνα σχετικά με τις μετεγγραφές που έλαβαν χώρα το 2016. Συγκεκριμένα, οι κινεζικές ομάδες δαπάνησαν για μετεγγραφές το ποσό των 350 εκατομμυρίων λιρών, την ώρα που οι αγγλικές έφτασαν τα 840 εκατομμύρια.

Η πρώτη θέση βέβαια δεν ήρθε εύκολα για τις ομάδες της Premier League και όχι μόνο, μιας και έπρεπε να γίνουν οι μετεγγραφές των Paul Pogba και Leroy Sane για να δημιουργηθεί τόσο μεγάλη απόσταση με τις υπόλοιπες χώρες. Μάλιστα, τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήταν αυξημένα κατά 8,7% συγκριτικά με το 2015.

Βέβαια οι αγγλικές ομάδες δεν είναι πρώτες, αλλά τρίτες, σε έναν άλλο τομέα των μετεγγραφών και δεν είναι άλλος από τις πωλήσεις. Συγκεκριμένα, οι αγγλικές ομάδες είχαν πολύ χαμηλά ποσοστά στα έσοδα από πωλήσεις παικτών, με την Ισπανία και τη Γερμανία να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Πρωτιά σημειώνουν οι αγγλικές ομάδες και στα ποσοστά που δίνουν στους μάνατζερ των παικτών, φτάνοντας συνολικά το ποσό των 97 εκατομμυρίων λιρών, ενώ πρώτες είναι και στην αγορά ταλέντων από άλλες ομάδες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *