Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Σπάει τα κοντέρ ο Guardiola

Έτοιμος για μια ακόμη σπουδαία διάκριση είναι ο Pep Guardiola, ο οποίος ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Louis van Gaal στην κορυφή των πιο επιτυχημένων προπονητών στο ευρωπαϊκό προσκήνιο με τη συμπλήρωση 100 παιχνιδιών.

Αύριο, λοιπόν, η Manchester City του Καταλανού κόουτς αντιμετωπίζει την Monaco στον επαναληπτικό του συγκλονιστικού 5-3 του πρώτου ματς, σε ένα ματς που θα είναι το νο100 για τον ίδιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το οποίο μπορεί να τον ανεβάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας..

O Guardiola μέχρι στιγμής μετρά 61 νίκες στην Ευρώπη (με City, Barcelona και Bayern), 23 ισοπαλίες και 15 μόλις ήττες στα 99 παιχνίδια ως προπονητής, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θα ξεπεράσει τον Van Gaal ακόμα και με ήττα των «Citizens» αύριο από τους Μονεγάσκους.

Ο Ολλανδός πρώην τεχνικός της Manchester United, από την άλλη, έχει επίσης 61 νίκες στα πρώτα του 100 παιχνίδια, 22 ισοπαλίες και 17 ήττες. Τους δύο προπονητές ακολουθεί ο νυν προπονητής της Newcastle και πρώην των Liverpool και Chelsea, Rafa Benitez, με 60 νίκες, 22 ισοπαλίες και 18 ήττες, ενώ ο σπουδαίος Sir Alex Ferguson των δύο Champions League, είχε 49 νίκες, 32 ισοπαλίες και 19 ήττες στα πρώτα 100 ματς.

Τέλος, ο Jose Mourinho είναι όγδοος στη σχετική λίστα με 54/25/21 και ο Arsene Wenger αρκετά πιο πίσω, στην 26η θέση, με 42/29/29.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *