Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Σπουδαία πρωτοβουλία της FA

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στηρίζει τους παλαίμαχους Άγγλους ποδοσφαιριστές στην προσπάθειά τους να μπουν στο χώρο της προπονητικής.

 

Όπως ανακοινώθηκε, συγκεκριμένα, η FA θα λανσάρει μια καινοτόμα πρωτοβουλία, «Player to Coach» ή ελληνιστί «Από παίκτης, προπονητής», με σκοπό να βοηθήσει πρώην άσους που τίμησαν με την προσφορά τους τη χώρα, όπως ο John Terry, o Frank Lampard, o Steven Gerrard, o Ashley Cole, o Wanye Rooney και άλλοι, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην προπονητική.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταρτιστούν σε πλήθος δεξιοτήτων, θεωρητικών και πρακτικών, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το επάγγελμα του προπονητή. Με τον τρόπο αυτό η FA επιθυμεί να βοηθήσει τους πρώην Άγγλους διεθνείς να λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση της UEFA και να ενισχύσουν το επιτελείο της Εθνικής ομάδας, όπως συνέβη με τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό, Gareth Southgate.

Ήδη, μάλιστα, φημολογείται πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να λάβει ένα πόστο κοντά στον Southgate στα Τρία Λιοντάρια ο Frank Lampard, ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από την New York City FC (και πιθανώς και από την ενεργό δράση), των 106 συμμετοχών με την Αγγλία.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *