Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Σπουδαίο «διπλό» για Leicester

O Riyad Mahrez ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Leicester επί της Swansea εκτός έδρας, αφού ήταν ο δημιουργός και των δύο τερμάτων στο τελικό 2-1.

Οι «Foxes» πήραν, με τον Michael Appleton στον πάγκο, τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους έβγαλαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Alfie Mawson ήταν εκείνος που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

Το ματς

Η Leicester μπήκε από την αρχή πιο δυναμικά στο ματς και δημιούργησε τις πρώτες προϋποθέσεις, με σημαντικότερη μια ευκαιρία του Jamie Vardy στο 18ο λεπτό, που σταμάτησε στον Lukasz Fabianski. Το σύνολο του Appleton είχε την κυριαρχία και έφτασε στο γκολ στο 25ο λεπτό, όταν ο Mahrez έβγαλε μια σέντρα και ο Fernandez με κεφαλιά έστειλε καταλάθος τη μπάλα  στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Έτσι, οι «Foxes» πήγαν στα αποδυτήρια σε θέση οδηγού, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα με τον Okazaki. O Ιάπωνας επιθετικός, έπειτα από ασίστ του Mahrez, με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 2-0 δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα του. Η Swansea μείωσε σχετικά άμεσα με τον Mawson στο 56′, ειχε την κατοχή της μπάλας και ορισμένα καλά σουτ χωρίς όμως να μπορέσει να πετύχει κάτι παραπάνω.

Λίγο πριν το φινάλε ο Wayne Routledge απείλησε και έφτασε κοντά στο 2-2 με ωραίο σουτ ωστόσο το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν. Πλέον, έχουν 9 βαθμούς και σκαρφάλωσαν στη 14η θέση, ενώ η Swansea είναι μια θέση πιο κάτω με 8.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *