Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Στήριξη στον Bilic

Τα πράγματα φέτος δεν ξεκίνησαν ιδανικά για τη West Ham, αφού φάνηκε να έχει προβλήματα από νωρίς με τη δύσκολη πρόκριση στα play-off του Europa League.

 

Η συνέχεια δεν ήταν καλή αφού εκεί ήρθε για μία ακόμη σεζόν ένας αποκλεισμός-σοκ από την Ρουμανική Astra, η οποία μάλιστα προκρίθηκε πανηγυρικά κερδίζοντας μέσα στο Λονδίνο.

 

Ωστόσο οι φίλοι της ομάδας προσπάθησαν να «χρυσώσουν το χάπι», πιστεύοντας ότι αυτό θα τη βοηθήσει να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα και να πραγματοποιήσει μία σεζόν αντίστοιχη της περσινής, οπού υπό συνθήκες θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει ακόμα και την είσοδο της στην τετράδα.

 

Τα πρώτα σημάδια στην Premier League δεν ήταν ιδιαίτερα αρνητικά, αφού μετά την δύσκολη εκτός έδρας ήττα από την Chelsea με 2-1 ακολούθησε μία, επίσης δύσκολη, εντός έδρας νίκη κόντρα στη δυσκολοκατάβλητη Bournemouth. Ωστόσο η συνέχεια ήταν και εκεί πολύ κακή, αφού η ομάδα έκανε σχεδόν δύο μήνες να πάρει ξανά τρίποντο.

 

Οι περισσότεροι περίμεναν ότι αυτή η αγωνιστική κρίση θα περάσει μετά από ένα διάστημα, ωστόσο τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Τα «σφυριά» έχουν πάρει μόλις τρεις νίκες και έχουν αποσπάσει άλλες τρεις ισοπαλίες, με αποτέλεσμα η φτωχή συγκομιδή των 12 βαθμών να τους έχει φέρει στη 16η θέση του πρωταθλήματος, μόλις έναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

Η ισοπαλία που απέσπασε με 1-1 από την Manchester United στο Old Trafford έδειξε ότι θα μπορούσε να γίνει η αρχή μιας «αντεπίθεσης» της ομάδας, ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε η πιο βαριά φετινή της ήττα με 5-1 μέσα στην έδρα της στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Arsenal. Επίσης ενδιάμεσα είχε προηγηθεί και ένας αποκλεισμός από το League Cup με ήττα 4-1 από τη United στο Old Trafford.

 

Πολλοί έχουν φτάσει σε σημείο να ζητούν την απομάκρυνση του Slaven Bilic, ωστόσο ο ένας εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, David Sullivan, έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις στηρίζοντας τον Κροάτη, την ώρα που ακούγονται πολλές φήμες για αποχωρήσεις παικτών κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται προφανώς γύρω από τον Dimitri Payet.

 

Αφού λοιπόν ο Sallvan υπενθύμισε σε όλους την περσινή πορεία της ομάδας κάτω από τις οδηγίες του Bilic, στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο Slaven (Bilic) νοιάζεται παθιασμένα και αυτή η ήττα θα τον πονέσει όσο και όλους εμάς. Δεν έχω αμφιβολίες ότι κάνει ότι μπορεί για να φτιάξει την κατάσταση και όλοι δουλεύουν μαζί για να διασφαλίσουν το ότι θα αντιστρέψουμε την εικόνα της σεζόν. Αντίθετα με όσα έχουν πει κάποιοι υπάρχει ακόμα πολύ καλό πνεύμα στους παίκτες και όλοι δουλεύουν έχοντας τον ίδιο στόχο. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να σταθούμε όλοι πίσω από την ομάδα. Είμαστε όλοι μας μέλη της οικογένειας της West Ham United και στις δύσκολες στιγμής οι οικογένειες συσπειρώνονται.».

 

Την ερχόμενη Κυριακή η West Ham θα κληθεί να ταξιδέψει στο Anfield για να αντιμετωπίσει τη Liverpool, η οποία προέρχεται από μία άσχημη ήττα με ανατροπή στην έδρα της Bournemouth και θέλει να αντιδράσει και να επιστρέψει στις νίκες. Το έργο των «σφυριών» θα είναι αρκετά δύσκολο, αφού οι «κόκκινοι» μετρούν πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια στην έδρα τους, έχοντας μάλιστα πετύχει 19 γκολ σε αυτά (ενώ έχουν δεχθεί μόλις τέσσερα).

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *