Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Στον 5ο γύρο με 5άρα η Arsenal

Το ματς που έκλεισε για το Σάββατο το 4ο γύρο του FA cup Southampton – Arsenal ανάδειξε νικήτρια τη φιλοξενούμενη ομάδα με το εκκωφαντικό 0-5. Χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο επιβλητικού ποδοσφαίρου των κανονιέρηδων για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

 

Ο αγώνας ξεκίνησες με πολλές επιστροφές στη βασική 11άδα όπως αυτές των Walcott και Welbeck που ήταν οι 2 σκόρερ και των 5 τερμάτων της ομάδας του Wenger ο οποίος βρισκόταν στις κερκίδες του St. Marry’s λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε τη προηγούμενη αγωνιστική επί της Burnley. Ο αγώνας ξεκίνησε με καθολική υπεροχή και συνεχής ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους. Ο επιθετικός της Arsenal ,Danny Welbeck, χτύπησε εις διπλούν μέσα σε διάστημα 7 λεπτών στο 15 και 22 με δυο υπέροχα τελειώματα βάζοντας από νωρίς στον αγώνα σε θέση οδηγού την ομάδα του με 2-0. Ο χρόνος κυλούσε και οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν την επιβολή του ρυθμού τους και έτσι στο 35′ με ασσιστ του σκορερ των δυο πρώτων τερμάτων και σκορερε τον Walcott διαμορφώθηκε το 0-3 που αποτέλεσε και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγιοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποιες ευκαιρίες χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα έτσι στο 69′ ο Walcott έκανε 4 τα τέρματα για την ομάδα του δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου για την ομάδα του που κάπου εκεί οι όποιες ελπίδες είχαν οι γηπεδούχοι απανεμίστηκαν. Το κερασάκι στη τούρτα το έβαλε ο Walcott στο 84′ σημειώνοντας χατ-τρικ και στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση του κυπέλλου FA.

 

Συνθέσεις 

Σαουθάμπτον: Λιούις, Μαρτίνα, Γκάρντος, Στέφενς, ΜακΚουίν, Ριντ, Κλάσι, Χόιμπεργκ, Σιμς, Άισγκροουβ (64’ Τάντιτς), Λονγκ (65’ Ρέντμοντ)

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γουόλκοτ, Ρεν-Αντελάιντ (72’ Ιγουόμπι), Λούκας, Γουέλμπεκ (65’ Αλέξις)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *