Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Την Liverpool στα ντέρμπι θα την σέβεστε!

H Liverpool νίκησε 3-1 την Arsenal στο Anfield και την προσπέρασε, αφήνοντας τους «Κανονιέρηδες» στην 5η θέση χάρη στα γκολ των Firmino, Mane, Wijnaldum.

Με την συγκεκριμένη νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν την Manchester City στην τρίτη θέση, ενώ η Arsenal οπισθοχώρησε στην 5η θέση, όντας έναν βαθμό πάνω από την Manchester United. Έτσι η Liverpool συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στα φετινά ντέρμπι, όπου εντός έδρας έχει νικήσει τις Tottenham, City, ενώ είχε έρθει ισόπαλη με Chelsea, Manchester United. Από την άλλη η Arsenal πλήρωσε το γεγονός πως ο Sanchez δεν ξεκίνησε βασικός με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο η Liverpool κυριάρχησε ενάντια στην ακίνδυνη Arsenal, η οποία χωρίς Ozil, Sanchez στην ενδεκάδα της είναι μια αρκετά προβλέψιμη και ακίνδυνη ομάδα. Έτσι το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου ήρθε μάλλον εύκολα για τους Κόκκινους χάρη στα γκολ των Firmino, Mane. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έμελλε να γίνει και γκολ από τον Firmino στο 9΄, έπειτα από πολύ ωραίο συνδυασμό των παικτών του Klopp. Στο 17΄ μια παράλληλη μπαλιά του Coutinho πέρασε ανεκμετάλλευτη μιας και δεν βρέθηκε κάποιος παίκτης για να την σπρώξει στα δίχτυα και να κάνει το 2-0. H Liverpool συνέχιζε να απειλεί και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 30΄, μιας και ο Cech έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Coutinho. Εννέα λεπτά αργότερα η Liverpool πήρε αυτό που της άξιζε μιας και έκανε το 2-0 στο 39΄ χάρη σε γκολ του Mane. Έτσι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0 και δείχνοντας πως έχει καθαρίσει το ματς. Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Wenger με καθυστέρηση πέρασε στον αγώνα τον Sanchez, ο οποίος θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει το ματς. Η συγκεκριμένη αλλαγή ξύπνησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Έτσι στο 57΄ μείωσαν δικαίως σε 2-1 χάρη σε προσωπική ενέργεια του Sanchez, ο οποίος έβγαλε καταπληκτική πάσα στον Welbeck, o οποίος μείωσε σε 2-1. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με την Liverpool να κλειδώνει το ματς στο 92΄ χάρη σε γκολ του Wijnaldum.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Matip, Klavan, Milner, Wijnaldum, Can, Lallana, Mane, Firmino, Coutinho.

Arsenal: Cech, Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal, Xhaka, Coquelin, Welbeck, Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Giroud.

Δείτε το 1-0 της Liverpool

Δείτε το 2-0:

Δείτε το 2-1:

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *