Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το… άντρο της Ατλέτικο και η γκρίνια για τα χιόνια

Εξ’ αναβολής ματς της πρεμιέρας απόψε το Ατλέτικο – Σεβίλλη με πολύ γκρίνια. Οι Μαδριλένοι τρεις μέρες, λόγω της απίστευτης κακοκαιρίας, έκαναν προπονήσεις σε κλειστό γυμναστήριο (ενώ οι οπαδοί της σχολίαζαν σκωπτικά ότι το μόνο κακό που είχαν οι φωτογραφίες από το προπονητικό ήταν πως το χορτάρι ήταν…λευκό – λόγω Ρεάλ). «Ναι αλλά η Ατλέτικο είναι ξεκούραστη» απάντησε στα περί μη αναβολές του αγώνα ο Χουλιέν Λοπετέγι που ανανέωσε ως το 2023. 

Η Ατλέτι έχει 11 νίκες στα τελευταία 12, με μόνη αποτυχία την ήττα από τη Ρεάλ, 13 μήνες αήττητη εντός με απολογισμό 15-4-0, οι ήττες από Μπάρτσα και Ρεάλ είναι και οι μόνες στα τελευταία 47 εντός στην Primera Division! Κι όμως, σε αυτά τα δυόμισι χρόνια έχασε εντός στο Κύπελλο: από τη Σεβίλλη τον Ιανουάριο το ’18. 

Οσο για την παράδοση; Τελευταίο διπλό τον Σεπτέμβριο του 2008 με 1-0 και γκολ του Λουίς Φαμπιάνο, και έκτοτε 5-6-0. Σε εκείνο το διπλό έπαιζε στην Ατλέτι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μαζί με τον μετέπειτα «πράσινο» Λουίς Γκαρσία και στη Σεβίλλη ο μετέπειτα «ερυθρόλευκος» Εντζο Μαρέσκα με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ!

Νοκ άουτ ματς Κυπέλλου το Λέβερκουζεν – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Αλλη μια φορά έπαιξαν στο Κύπελλο, σε ημιτελικό τον Μάρτιο του 1993 στη Φρανκφούρτη και η Λέβερκουζεν νίκησε 3-0, δύο γκολ ο Αντρέας Τομ κι ένα ο Ουλφ Κίρστεν. Η Αϊντραχτ, που έπαιζε από το 55’ με δέκα λόγω αποβολής του Μπίντεβαλντ, είχε τεχνικό τον Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, ο Σέρβος το 1997-99 πέρασε από την ΑΕΚ. 

Εχει και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απόψε, η οποία έχει να σκέπτεται τη Λίβερπουλ και, δη, μετά τη χθεσινή κλήρωση του FA Cup, εις διπλούν μέσα σε μία εβδομάδα (14 στο «Ανφιλντ» και 23 ή 24/1 στο «Ολντ Τράφορντ»). Και δοκιμάζεται ενάντια στην Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» όπου μετρά πέντε σερί νίκες δίχως καν να έχει δεχθεί γκολ. 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *