Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το ντέρμπι στους «Αγίους»

Bournemouth  και Southampton  αναμετρήθηκαν στον πλαίσιο της δέκατης εβδόμης αγωνιστικής την Κυριακή το μεσημέρι με έπαθλο μια θέση στην επτάδα μετά και την χτεσινή ήττα της West Brom από την Man United .

Τελικά η ομάδα του Claude Puel αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ σχετικά νωρίς στο έκτο λεπτό με γκολ του Nathan Ake κατάφερε και γύρισε τον αγώνα σε 3-1 με γκολ των Rayon Bertrand 6 λεπτά αργότερα και δυο γκολ μετρά την ανάπαυλα του Jay Rodriguez.

Το ματς

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους φιλοξενουμένους με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Bertrand . Λίγα λεπτά αργότερα,  οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και  μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Wilshere,   που έδωσε πάρε βαλέ στον Ake, και αυτός νίκησε με κεφαλιά τον Forster  ανοίγοντας το σκορ για τα κερασιά. Στο 12’, η Bournemouth έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει  τα τέρματά της  με τον King και τελικά, ο άγραφος νομός του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στην επόμενη φάση, όταν ο Bertrand  με ατομική ενέργεια από τα’ αριστερά έφερε το ματς στα ίσα. Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και για τις δυο ομάδες,  με τους φιλοξενούμενους όμως  να απειλούν με τον Redmond να αγγίζει την ανατροπή, αλλά να μην τα καταφέρνει και τελικά το 1-1 να μην αλλάζει μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Redmond ξεκίνησε, όπως και στο πρώτο και απείλησε  στο 46  ,αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Boruc. Τελικά, η ομάδα του Puel δεν άργησε να φέρει το ματς… τούμπα. Στο 48’, ο Boufal βρήκε με τακουνάκι τον Davis ,και αυτός πάσαρε στον Rodriguez που από κοντά με πολύ ωραίο πλασέ έκανε  το 1-2! Ο Callum Wilson απείλησε στο 54’, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Rodriguez  θα μπορούσε στο 57’ να τελειώσει το ματς, όπως και ο Hojbjerg στο 67’. Προκειμένου, να αλλάξει την τροπή του αγώνα ο Howe έριξε στη μάχη τους Fraser, Ibe και Afobe αλλά μάταια, καθώς ο  Rodriguez με ένα καταπληκτικό γκολ στο 85’ σφράγισε την νίκη γράφοντας  το τελικό 3-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς  με τους φίλους της Southampton .

Συνθέσεις :

Bournemouth: Boruc, Francis, Steve Cook, Ake, Daniels, Arter, Wilshere, Adam Smith, King (Ibe), Pugh (Fraser), Callum Wilson (Afobe)

Southampton: Forster, Cedric, Yoshida, Van Dijk, Bertrand, Reed (Davis), Clasie, Hojbjerg, Boufal (Tadic), Rodriguez (Long), Redmond