Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το Πανόραμα της 22ης αγωνιστικής της Championship

Στα σημερινά παιχνίδια είχαμε μια ακόμα νίκη με 1-2 για την πρωτοπόρο Newcastle εναντίον Burton εκτός έδρας, την δύσκολη νίκη της Reading με 2-3 επί της Blackburn, που την διατήρησε στις θέσεις των play-offs.

Επίσης με νίκες συνέχισαν οι υπόλοιπες ομάδες που κατέχουν μέχρι στιγμής τις θέσεις που οδηγούν στα play-offs, αρχικά στο παιχνίδι της Παρασκευής η Huddersfield επικράτησε εκτός έδρας με 1-2 της Norwich, η Leeds έκαμψε την αντίσταση της Brentford με 1-0 στο 89′ και τέλος η Sheffield Wednesday επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ (1-0) επί της ουραγού Rotherham.

Τέλος από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η ισοπαλία 2-2 μεταξύ Fulham και Derby η οποία σταμάτησε το νικηφόρο σερί των επτά αγώνων που έτρεχαν τα “κριάρια”.

Σταθερά πρώτη η Newcastle

Η Newcastle πέτυχε την πρώτη της νίκη με αντίπαλο της Burton (1-2) και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους πολύ νωρίς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Dwight Gayle στο 15′ μετά από πάσα του Ritchie σε αντεπίθεση. Η χαρά του γκολ δεν κράτησε πολύ για τις “καρακάξες”, καθώς πέντε λεπτά μετά η γηπεδούχος Burnley έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Dyer ύστερα απ’ την σέντρα του Irvine.

Η ομάδα του Rafa Benitez έδειξε χαρακτήρα και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τον Σενεγαλέζο Diame να γράφει το 1-2, αφού προηγουμένως στάθηκε ψύχραιμος και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο τετ α τετ που είχε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Newcastle έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα τους με τους Ritchie και Gayle, ενώ με την σειρά τους οι γηπεδούχοι σπατάλησαν με την σειρά τους σπουδαία ευκαιρία να φέρουν το σκορ στα ίσια, το σουτ όμως του Akins πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το τέλος της αναμέτρησης έκανε φανερή την διαφορά ποιότητας που υπάρχει στο τελείωμα των φάσεων υπέρ της ομάδας του Benitez, η οποία έχει πετύχει τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ στην κατηγορία.

Με αυτή της τη νίκη η Newcastle διατηρήθηκε στην πρώτη θέση ενώ αντίθετα η Burton έμειναν στα χαμηλά της βαθμολογίας στην 21η θέση, με μόλις δύο βαθμούς να την χωρίζουν από την ζώνη του υποβιβασμού.

Νίκη της Reading στις καθυστερήσεις

Το γκολ του Evans στις καθυστερήσεις του αγώνα BlackburnReading έδωσε την νίκη στους “Royals” και καταδίκασε τους γηπεδούχους στην τρίτη τους σερί ήττα με το ίδιο σκορ.

Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 32′ με τον Samuel, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα ύστερα από την πάσα του McCleary. ΟΙ γηπεδούχοι απάντησαν λίγο πριν βγει το α’ ημίχρονο με τον Graham στο 44′ να γράφει με κεφαλιά το 1-1.

Μερικά λεπτά μετά την έναρξη του β’ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 60′ ο Moore έβαλε ξανά την Reading μπροστά στο σκορ, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος από κοντινή απόσταση.

Δεν πέρασε πολύ ώρα και στο 73′ ένας ξεχασμένος από πολλούς ποδοσφαιριστής της Blackburn, ο άλλοτε άσος της Manchester United Wes Brown, έκανε το 2-2 με κεφαλιά υπέρ της Blackburn στο ντεμπούτο του.

ΟΙ παίκτες της Blackburn πίστεψαν ότι θα κατάφερναν να κρατήσουν τουλάχιστον την ισοπαλία, ο Evans όμως είχε αντίθετη άποψη και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το 2-3 με σουτ από το ύψος του πέναλτι και έδωσε την νίκη στην Reading.

Η νίκη αυτή διατήρησε την ομάδα του Jaap Stam στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και άφησε την σημερινή του αντίπαλο Blackburn στην 22η θέση και την ζώνη του υποβιβασμού.

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Leeds

Η Leeds σκόραρε στο παρά πέντε με τον Bartley στον αγώνα με την Brentford και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και διατηρήθηκε στην πρώτη εξάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ λίγες φάσεις και από τις δύο ομάδες, με την πρώτη καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων να είναι ως μη γενόμενη καθώς το γκολ που πέτυχε ο Hogan,ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους φάνηκαν απειλητικοί αρχικά με τον Ayling, η προσπάθεια του οποίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ και ο Doukara σούταρε λίγο άουτ μερικές στιγμές αργότερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Gary Monk κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, της έλειπε όμως η εκτελεστική δυνότητα του Wood που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Τελικά ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα, όμως στο 89′ ο Bartley μετά από εκτέλεση κόρνερ του Dallas έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ και λυτρώνοντας την ομάδα του.

Με την νίκη αυτά τα “παγώνια” έφτασαν τις 4 νίκες στα 5 τελευταία τους παιχνίδια και επέστρεψαν στην 5η θέση ενώ η Brentford παρέμεινε 14η.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Norwich-Huddersfield 1-2 (6′ Howson, 5′ & 40′ Kachunga)

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Blackburn-Reading 2-3 (44′ Graham, 73′ Brown, 32′ Samuel, 60′ Moore, 90’+2 Evans)

Bristol City-Preston 1-2 (78′ Wilbraham, 21′ Makienok, 85′ Johnson)

Burton-Newcastle 1-2 (20′ Dyer, 15′ Gayle, 34′ Diame)

Cardiff-Barnsley 3-4 (3′ Morrison, 79′ Whittingham, 89′ Pilkington, 19′ & 32′ Winall, 43′ Scower, 90’+5 R. Williams)

Fulham-Derby 2-2 (45’+1 Ayite, 61′ Johansen, 34′ Ince, 75′ Pearce)

Leeds-Brentford 1-0 (89′ Bartley)

Nottingham Forest-Wolves 0-2 (40′ Costa, 79′ Cavaleiro)

Sheffield-Wednesday-Rotherham 1-0 (90’+4 πεν Fletcher)

Wigan-Ipswich 2-3 (35′ & 62′ Wildschut, 7′ πεν & 68′ Pitman, 88′ McGoldrick)

Birmingham-Brighton 1-2 (52′ Jutkiewicz, 82′ Knockaert, 90’+5 Murray)

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

QPR-Aston Villa

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *