Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το ταξίδι ενός gunner για το Emirates !!!

Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι που θα ήθελε κάποιος να ταξιδέψει 3:30 ώρες αεροπορικώς μέχρι το Νησί, όπως για να δει το Big Ben ή το παλάτι του Buckingham, να δει το βροχερό καιρό να κάνει βόλτες στις μεγάλες λεωφόρους της όμως υπάρχουν και αυτοί που για την αγάπη τους για τη στρογγυλή θεά και για το σύλλογο που υποστηρίζουν θα έκαναν ένα τέτοιο ταξίδι. Όπως αναφέρεται και στο τίτλο θα γίνει περιγραφή όσο πιο εμπεριστατωμένα γίνεται της πρώτης επίσκεψης ενός φιλάθλου της Arsenal στο Emirates σε συνδυασμό με την παρακολούθηση ενός αγώνα.

 

Σάββατο πρωί και μόλις είχε προσγειωθεί το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Stansted περίπου 5 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος και οι κινήσεις συγκεκριμένες. Ο πρώτος στόχος ήταν να φτάσει κανείς στο κέντρο του Λονδίνου με ένα λεωφορείο με μέση ώρα 1 ώρα και 45 λεπτά που τερμάτιζε στη στάση Victoria. Εκεί εύκολα βρίσκει κανείς μια left luggage company εντός του σταθμού σε περίπτωση που κουβαλάει αποσκευές να τις αφήσει καθώς απαγορεύονται στο γήπεδο. Μετά υπάρχουν δυο εναλλακτικές : 1) Metro από τη Victoria Station της γαλάζιας γραμμής Victoria και αλλαγή μια στάση μετά στο Green Park και από εκεί τη μπλε γραμμή Piccadilly για να φτάσει στη στάση Arsenal ή 2) Από τη Victoria Station περπάτημα του δρόμου Buckingham Palace μέχρι που καταλήγει στα ανάκτορα και περπάτημα μέσα στο Green Park και από εκεί metro μέχρι τη στάση Arsenal.15578196_1455289337815258_9048530772013736954_o

Φτάνουμε λοιπόν στην Ιθάκη του ταξιδιού στο «Emirates» οι παλμοί ανεβαίνουν τα συναισθήματα πολλά το αισθάνεσαι μόνο και μόνο από τον αέρα. Μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο δρόμο για να φτάσεις ως το γήπεδο ειδικά στο πρώτο ταξίδι ενός Gunner μένει άφωνος βλέποντας στο δρόμο λάβαρα κρεμασμένα των Henry, Wright, Pires, Bergkamp, κλπ καθώς του έρχονται στο μυαλό οι επιτυχίες, οι αγώνες και οι πρωταγωνιστές που έβλεπε από τη τηλεόραση ή διαδικτυακά κάτι που προκαλεί ρίγος και συγκίνηση . Δυο ώρες πριν την έναρξη τι καλύτερο από το να θαυμάσει κανείς από κοντά το ένδοξο παρελθόν από την ίδρυση του και όλα τα κατορθώματα που έχει πετύχει ο σύλλογος με τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και το ρεκόρ των 49 αγώνων αήττητου.

 

15443281_1455289654481893_4842345311832348734_o

 

Μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα μπαίνοντας κάποιος στο γήπεδο το παρατηρεί σχεδόν άδειο κάτι που διακρίνεται εύκολα σε ένα στάδιο 60000 θέσεων περίπου και απορεί κανείς πως γίνεται να έγινε Sold Out. Και όμως με την έναρξη του αγώνα και τη παρουσίαση των συνθέσεων των ομάδων είναι όλοι εκεί σχεδόν σε πληρότητα το Emirates για άλλον ένα αγώνα των γηπεδούχων με τους οπαδούς της ομάδας να εμψυχώνουν την ομάδα τους και να περιμένουν να δουν την απόδοση των αγαπημένων τους παικτών. Η παρουσίαση της σύνθεσης της ομάδας έγινε με τον καλύτερο τρόπο με βίντεο από την γιγαντοθόνη του γηπέδου σε συνδυασμό με τη ανακήρυξη της από τα μεγάφωνα.

 

15440573_1455290237815168_5775056421662380803_o15493273_1455290317815160_1374599965806718858_o

 

Ο αγώνας που θα περιγραφεί έγινε πριν μια εβδομάδα πρόκειται για τον αγώνα Arsenal – Stoke στον οποίο είχα την ευκαιρία να δώσω το παρών. Ο αγώνας ξεκίνησε και η Arsenal είχε καλά πατήματα πολλές ευκαιρίες αλλά ένα επιπόλαιο μαρκάρισμα του Xhaka πάνω στον Charlie Adams έδωσε την ευκαιρία στη φιλοξενούμενη ομάδα να προηγηθεί και με 0-1 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του τελευταίου. Στις κερκίδες επικράτησε παγωμάρα μετά από την αναπάντεχη αυτή τροπή του αγώνα, όπως και σε εμένα που έβλεπα στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μου να βρίσκεται πίσω στο σκορ ενώ παράλληλα οι παίκτες προσπαθούσαν να βρουν λύσεις στην άμυνα της Stoke. Αυτό έγινε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Walcott να βρίσκει δίχτυα μετά από ασσίστ του Bellerin και ξαφνικά όλο το στάδιο να βρίσκεται στο πόδι και να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του συλλόγου.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές η Arsenal και έλεγξε πλήρως το ρυθμό με τα αποτελέσματα να είναι τα επιθυμητά καθώς 5 λεπτά μετά την έναρξη του η Arsenal πέτυχε την ανατροπή με γκολ κεφαλιά του Mesut Ozil. Δεν αρκέστηκε σε αυτό όμως η Arsenal που ήθελε να κλειδώσει τη νίκη έτσι στο 75′ με τον Alex Iwobi πέτυχε το τελικό 3-1 του αγώνα κάνοντας τους φιλάθλους στις κερκίδες να τραγουδούν χαρούμενα και πάλι για την ομάδας τους. Μετά το τέλος του αγώνα η Arsenal θα βρισκόταν στη 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League για το Σάββατο και οι οπαδοί το πανηγύριζαν δεόντως αυτό το γεγονός στο δρόμο της επιστροφής για το γήπεδο.

 

 

Συνοψίζοντας ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα και το προτείνω σε όποιον φίλο Gunner δεν έχει επιχειρήσει ακόμα το συγκεκριμένο ταξίδι να δει την ομάδα του, το μουσείο της και να το συνδυάσει με αγωνιστική δράση. Για εμένα πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής, για τους μόνιμους κάτοικους του Λονδίνου αποτέλεσε απλά ένα σαββατοκύριακο το θέμα είναι ένα ότι όλοι χαρήκαμε για την επιτυχία της ομάδας και φωνάξαμε για αυτή και το ποιο σημαντικό τιμήσαμε «το κανόνι» .

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *