Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Τραβάει τα θρίλερ η Palace

Η Crystal Palace ισοφάρισε τη Hull στο 89’, ενώ βρέθηκε από επικεφαλής στο σκορ να χάνει μέσα σε 10 λεπτά.

Η ομάδα του Pardew είχε ξαναζήσει πρόσφατα ένα θρίλερ στο Liverty Stadium κόντρα στη Swansea, το οποίο όμως τη βρήκε στο τέλος θύμα μιας μεγάλης ανατροπής με δύο γκολ στις καθυστερήσεις και ενώ πριν είχε καταφέρει εκείνη να κάνει μια ανατροπή από 3-1 σε 3-4.

Αυτή τη φορά ήταν εκείνη που έσωσε την παρτίδα στο τέλος, ωστόσο είχε «καταφέρει» και πάλι να πετάξει στα σκουπίδια το προβάδισμα μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Ο Mike Phelan αποφάσισε να παρατάξει μία αρκετά αμυντική εντεκάδα, ενώ αντίθετα ο Alan Pardew δεν πραγματοποίησε καμία έκπληξη και διατήρησε τον σχηματισμό του 4-2-3-1.

 

Το παιχνίδι

Η Crystal Palace προσπάθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και μόλις στο 5’ έχασε την πρώτη της ευκαιρία όταν ο Marshall έκανε πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Zaha.

Στο 17’ ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους με τον Diomande να μην αντιδράει σωστά και να σπαταλάει μια μεγάλη ευκαιρία, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω στο Hennessey και να καταλήγει σε κόρνερ.

ΓΚΟΛ! Αυτή όπως αποδείχθηκε ήταν η προειδοποίηση για τις «τίγρεις», που λίγα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Snodgrass από τον Dann. O έμπειρος μέσος ανέλαβε και την εκτέλεση της ποινής και δε λάθεψε, κάνοντας το 1-0 το 27’.

Οι παίκτες της Palace φάνηκαν αδύναμοι να αντιδράσουν στη συνέχεια και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 και τον Pardew να ψάχνει άμεσα λύσεις.

ΓΚΟΛ! Η αντίδραση τους στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άμεση και πλήρωσαν τις «τίγρεις» με το ίδιο νόμισμα, όταν στο 52’ ο Snodgrass ανέτρεψε τον Zaha και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Benteke ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε για την ομάδα του στέλνοντας τον Marshall στην άλλη γωνία.

Η Hull παραλίγο να πιάσει στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων και να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ άμεσα, όμως το σουτ του Livermore πήγε χαμηλά στο κέντρο της εστίας και ο Hennessey κράτησε το 1-1.

Το ματς είχε γίνει αμφίρροπο και φαινόταν ότι η ομάδα που θα βρει πρώτη το γκολ θα πάρει προβάδισμα.

ΓΚΟΛ! Στο 70’ ο Zaha, ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα, έκανε ένα ωραίο σόλο από δεξιά και έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ που κέρδισε τον Marshall κάνοντας το 1-2 για την ομάδα του.

ΓΚΟΛ! Θα περίμενε κανείς η Palace να οπισθοχωρήσει για να κρατήσει το πολύτιμο προβάδισμα και η ψυχολογία των παικτών της Hull να επηρεαστεί αρνητικά ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη. Αντίθετα η Hull έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων και ισοφάρισε άμεσα, με τον Diomande να κάνει μία ωραία ντρίπλα περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Dann και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια μόλις δύο λεπτά αργότερα, στο 72’.

Ο Pardew ήταν έξαλλος και τα πράγματα παραλίγο να γίνουν ακόμα χειρότερα στο 77’, όταν ο Diomande έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή της Palace και έπιασε το σουτ όμως ο Hennessey μπλόκαρε πολύ ωραία τη μπάλα στη δεξιά του γωνία.

ΓΚΟΛ! Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα η κατάληξη ήταν πιο ευτυχής για τη Hull, καθώς ο Livermore έκανε το ένα-δύο με τον Snodgrass έξω από την περιοχή, μπήκε μέσα σε αυτή και με ένα σλάλομ πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Hennessey για να κάνει την ανατροπή για την ομάδα του.

Η Hull δεν κλείστηκε και παραλίγο να διευρύνει το προβάδισμα της στο 81’, όταν ο Clucas πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Robertson αλλά είδε τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από τα δεξί δοκάρι.

ΓΚΟΛ! Η Hull πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο αυτή τη χαμένη ευκαιρία αφού η Palace κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της και με όπλο την πολύ δυνατή της επίθεση έφτασε στην ισοφάριση στο 89’. Πιο συγκεκριμένα ο Zaha και πάλι έκανε το γέμισμα και ο Campbell, που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 80’ σε μια προσπάθεια του Pardew να σπρώξει την ομάδα του προς την ισοφάριση, και εκείνος με ωραία κεφαλιά έκανε το 3-3.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι και λίγο αργότερα ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά και οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.

Στη Hull νιώθουν απογοητευμένοι που μετά από τέτοια υπερπροσπάθεια είδαν τους τρεις βαθμούς να χάνονται και σίγουρα όλοι σκέφτονται το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους και πως θα καταφέρει η ομάδα να ανταποκριθεί σε αυτό με το περιορισμένο της ρόστερ.

Από την άλλη η Palace ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη αλλά σίγουρα κανείς δε θα είναι απογοητευμένος από το βαθμό της ισοπαλίας όπως κύλισε το παιχνίδι. Η ομάδα συνεχίζει να πάσχει από την πολύ κακή της άμυνα και δεν έχει εκμεταλλευθεί το ότι έχει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία μετά τις ομάδες της πρώτης τετράδας. Έτσι συνεχίζει να είναι η ομάδα με τη χειρότερη (στατιστικά) συγκομιδή βαθμών μέσα στο 2016.

Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν την Τετάρτη, για τους γηπεδούχους μέσα στην έδρα της Tottenham και για τους φιλοξενούμενους στην έδρα τους κόντρα στην Manchester United.

 

Συνθέσεις:

Hull (Phelan): Marshall – Elmohamady, Davies, Dawson, Maguire, Robertson – Livermore, Huddlestone – Snodgrass, Clucas (Henriksen 90+2’)- Diomande
Subs: Jakupovic, Bowen, Maloney, Mason, Meyler, Weir

Crystal Palace (Pardew): Hennessey – Ward, Dann, Delaney, Kelly (Campbell 80’) – McArthur (Cabaye 71’), Ledley – Zaha, Puncheon, Townsend (Fryers 46’) – Benteke
Subs: Speroni, Phillips, Flamini, Lee Chung-Yong

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *