Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Τριάρα η United

H ομάδα του Mourinho δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και κατάφερε να πετύχει καθαρή νίκη στο Old Trafford χωρίς να δεxτεί γκολ.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είδαν το σεντόνι του Champions League να ανοίγει στο γήπεδό τους μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από το θεσμό. Η δυνατή βροχή δεν εμπόδισε την Manchester United να κάνει ένα φοβερό παιχνίδι και μια σπουδαία εμφάνιση. Τα γέλια όμως και η χαρά κόπηκαν μόλις είδαν τον Paul Pogba να απομακρύνεται κουτσαίνοντας από το χορτάρι.

Τραυματισμός Pogba

 

Πρώτο ημίχρονο:
Η United είχε από νωρίς το πάνω χέρι με μια φοβερή ευκαιρία μόλις στο 2′. Ο Lukaku δοκιμάζει ένα απευθείας σουτ εκτός περιοχής που όμως κοντράρει σε αμυντικό της Basel. Η Ελβετική ομάδα έπαιξε αμυντικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να περιορίσει κάπως την United που προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Το σοκ όμως για τους «Devils» ήρθε στο 18′. Μετά από μια διεκδίκηση, ο Pogba παρότι προσπάθησε να ξεπεράσει την ενόχληση που ένιωσε, κάθετε στο έδαφος και αμέσως τον πλησιάζει το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Ο μέχρι πρότινος τραυματίας, Fellaini γίνεται αναγκαστική αλλαγή στη θέση του, με τον Γάλλο να αποχωρεί δύσκολα από το γήπεδο. Ήταν όμως η είσοδος του Fellaini που άλλαξε τα πάντα στο ματς. Στο 35′ λεπτό, ο Young, που πραγματοποίησε ντεμπούτο στην ομάδα ύστερα από μακροχρόνια απουσία λόγω τραυματισμού, βγάζει μια υπέροχη σέντρα και ο Fellaini ήταν εκεί για να την εκμεταλλευτεί. Με κεφαλιά ο Βέλγος ανοίγει το σκορ και συμπληρώνει το 100ο γκολ από Βέλγο παίκτη στο Champions League.

Ο Fellaini στο 1-0

Το σκορ παρέμεινε στο 1-0 όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και σχεδόν όλοι φαίνεται να άφησαν πίσω για λίγο τον τραυματισμό του Paul.

Δεύτερο ημίχρονο:
Η Basel προσπάθησε να περιορίσει ακόμα πιο σκληρά το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Mourinho αρκετές φορές με σκληρά μαρκαρίσματα. Η Ελβετική ομάδα δέχτηκε μάλιστα 3 κίτρινες κάρτες για το σκληρό της παιχνίδι που τις περισσότερες φορές άφηνε κάποιο παίκτη της United στο χορτάρι. Το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους δεν άργησε να έρθει. Στο 53′ μετά από σέντρα του Blind, ο Lukaku σηκώνεται ψηλά για κεφαλιά και αφήνοντας ανύμπορο τον τερματοφύλακα της Basel να αντιδράση πετυχαίνει το δεύτερο γκολ. Το γκολ αυτό είναι το πρώτο του Βέλγου στράικερ στο Champions League. O Lukaku έχει πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του με την United, στο ντεμπούτο του με τα κόκκινα στην Premier League και τώρα στο ντεμπούτο του στο Champions League. Παρότι η Basel απείλησε επικίνδυνα μια φορά, ο De Gea ήταν εκεί για να πραγματοποιήσει ακόμη μια σπουδαία απόκρουση για την ομάδα του.

O Lukaku πανηγυρίζει το 2-0

Το τελικό 3-0 συμπλήρωσε ο Marcus Rashford με σουτ εντός περιοχής. Ο Fellaini μοιράζει την ασίστ και ο νεαρός Άγγλος βρίσκει δίχτυα με ένα ψηλό σουτ. Και για τον Rashford αυτό ήταν το ντεμπούτο του γκολ στο Champions League. Μάλιστα ο παίκτης θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «παίκτη ντεμπούτο» καθώς έχει σκοράρει κάθε πρώτη φορά συμμετοχής: στην Premier League, Europa League, ντέρμπι του Manchester, Εθνική Αγγλίας και EFL Cup.

Ο Rashford έκανε το τελικό 3-0

Μετά από αυτή τη νίκη, η Manchester United βρίσκεται πρώτη στον Group A με 3 βαθμούς ενώ ακολουθεί και η CSKA με 3, έχοντας όμως δεχτεί γκολ εκτός έδρας.

 

Επίσημες 11άδες:
Man. United: De Gea; Smalling, Lindelof, Young, Blind; Matic, Pogba; Mata, Martial, Mkhitaryan; Lukaku
FC Basel: Vaclik; Balanta, Suchy, Akanji; Riveros, Zuffi, Xhaka, Lang; Elyounoussi, van Wolfswinkel, Steffen

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *