Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Τότε που η ΑΕΚ το πήρε και ο Ολυμπιακός το… φχαριστήθηκε

 Κυριαρχεί απόψε το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο άδειο ΟΑΚΑ, οι δύο τους θα αναμετρηθούν και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όποτε αυτός οριστεί. Η ΑΕΚ είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση, που δίνει… σεντονάτο, στα προκριματικά, εισιτήριο (CAS επιτρέποντος). Είναι αήττητη στα τελευταία 11 πρωταθλήματος (7-4-0), επιμέρους στο ΟΑΚΑ είναι αήττητη επί 14 ματς, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη (9-5-0). Αποβλήθηκαν επίτηδες μεσοβδόμαδα και λείπουν οι Ολιβέιρα, Σιμόες και Μάνταλος, ελέω τραυματισμών εκτός οι Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες ενώ θα προφυλαχθεί ενόψει ΠΑΟΚ και ο Τσιγκρίνσκι. Ο Ολυμπιακός ίσως πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αρκεί να νικήσει την ΑΕΚ ή και με ισοπαλία, εφόσον ο ΠΑΟΚ δε νικήσει τον Άρη (αλλά εκκρεμεί το CAS, βέβαια). Εχει 16/18 νίκες στα τελευταία με ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ ενώ παραμένει αήττητος επί 39 αγώνες πρωταθλήματος.

22-22-16 η παράδοση με γηπεδούχο την ΑΕΚ, η οποία είναι αήττητη στα τελευταία πέντε (3-2-0). Τελευταίο διπλό του Ολυμπιακού επί της «Ενωσης»; Στις 11 Νοεμβρίου 2012, τη σεζόν του υποβιβασμού της, με 4-0. Είναι η μοναδική νίκη του στις τελευταίες 9 επισκέψεις του (5-3-1), μετράνε κι αυτά όταν παίζεις super league στοίχημα ενώ το διπλό για απόψε από το 2.40 πήγε στο 1.90!

Α, και σημαντικό: παίζουν Ιούνιο μήνα για πρώτη φορά από το 1993, όταν (6 Ιουνίου, τότε) η ΑΕΚ νικούσε τον Ολυμπιακό και έπαιρνε το πρωτάθλημα σε ένα αλήστου μνήμης ματς… Τελευταία αγωνιστική της Α’ Εθνικής και, τότε, η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να είναι σε απόσταση αναπνοής και να παίζει με την Παναχαϊκή στο… Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε με 3-1 και κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα, ούσα μπροστά στο σκορ με δύο γκολ από το 5ο λεπτό! Ο Τύπος της εποχής στάθηκε σε δημοσιεύματα του στυλ «H AEK το πήρε, ο Ολυμπιακός το… φχαριστήθηκε» ή ότι «ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία διάθεση να την… κακοκαρδίσει» ενώ αρκετοί θυμούνται τον Τσαλουχίδη να γελάει όταν μείωνε το σκορ…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *