Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Φρένο» στη West Brom η Brighton

H Brighton όχι μόνο κατάφερε να σπάσει το αήττητο της West Brom, αλλά πέτυχε και τρία τέρματα ενώ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές δεν είχε σκοράρει ούτε μία φορά, παίρνοντας την πρώτη της φετινή νίκη.

Οι «Seagulls» νίκησαν με 3-1 την ομάδα του Tony Pulis με πρωταγωνιστή τον Pascal Gross ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα. Το μόνο που κατάφερε η Brom ήταν να μειώσει με τον James Morrison δεκατρία λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο επόμενο ματς με τη West Ham.

Το ματς

Η Brighton έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και σκόραρε στο 14′ με τον Shane Duffy, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 39΄ο Matthew Ryan των γηπεδούχων πραγματοποίησε θεαματική επέμβαση σε προσπάθεια του Gareth Barry, ενώ η Brighton απείλησε λίγο μετά με τον Gross.

Τελικά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο 26χρονος Γερμανός πέτυχε το πρώτο τέρμα της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία μετά από 34 χρόνια, όταν σούταρε ωραία και η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τους αμυνόμενους για να καταλήξει στα δίχτυα του Ben Foster. Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, όμως η Brighton μπήκε με την ίδια φόρα και στο δεύτερο μέρος αιφνιδιάζοντας τους «Baggies».

Ο Gross και πάλι τροφοδοτήθηκε από τον Tomer Hemed και με χαμηλό σουτ έκανε το 2-0, δίνοντας ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 63′ ο Hemed έδωσε διαστάσεις στο σκορ, όταν ο Gross αυτή τη φορά έγινε δημιουργός και ο Ισραηλινός με το κεφάλι πέτυχε το 3-0.

Οι «Baggies» το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Morrison, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του νεοαποκτηθέντα Oliver Burke και με κεφαλιά σκόραρε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Brighton πανηγύρισε με στυλ την πρώτη της νίκη στην επιστροφή της στα σαλόνια, ενώ η Brom ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Στην 8η θέση πλέον το σύνολο του Pulis με 7 βαθμούς, 13η ανέβηκε η Brighton που έφτασε τους 4.

Συνθέσεις

Brighton: Ryan, Dunk, Duffy, Bruno (62′ Rosenior), Suttner, Stephens, Propper, March, Knockaert, Gross, Hemed (83′ Murray)

West Brom: Foster, Evans, Hegazi (57′ Gibbs), Nyom, Dawson, Barry, Livermore (71′ Morrison), Krychowiak, Phillips, Rodriguez, Rondon (57′ Burke)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *