Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Φωτιά στο Κόκκινο στο Anfield

Σε ένα από τα σπουδαιότερα, αν όχι το πιο σπουδαίο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Premier League μεταξύ Liverpool και Tottenham, οι Κόκκινοι παίζοντας ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, νίκησαν με μεγάλη άνεση τους Πετεινούς, επικρατώντας με 2-0 με δύο γκολ του Sadio Mane.

Οι ποδοσφαιριστές του Jurgen Klopp μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι και πεισμωμένοι να κάνουν μια καλή εμφάνιση μετά από εκείνες των τελευταίων αγώνων που ήταν κάτω του μετρίου, γεγονός που ήταν αντιληπτό απ’το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο του παιχνιδιού.

Η Liverpool πίεζε ψηλά τους αντιπάλους της για να υποπέσουν σε κάποιο λάθος, ενώ παράλληλα οι παίκτες της πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και ειδικά οι μέσοι της, με μπροστάρηδες τους Wijnaldum και Henderson, κάτι που έδειξε να αποδίδει καρπούς, καθώς δημιούργησαν δύο υποψίες ευκαιρίας με Firmino και Coutinho.

Στην συνέχεια η Tottenham φάνηκε, ότι έχει ανέβει μέτρα στο γήπεδο και έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 10ο λεπτό με τον Eriksen, ο οποίος επιχείρησε το φαλτσαριστό σουτ μετά την ωραία πάσα του Walker από την δεξιά πτέρυγα, με την μπάλα να καταλήγει πολλά μέτρα άουτ.

Δεν πέρασαν μόλις 6 λεπτά μετά την ευκαιρία του Δανού και ξεκίνησε η ποδοσφαιρική παράσταση της Liverpool, θυμίζοντας σε φίλους και εχθρούς των Κόκκινων, ότι στην καλή τους μέρα μπορούν να διασύρουν οποιαδήποτε ομάδα, με το αστραπιαίο και πολύ αποτελεσματικό ποδόσφαιρο τους.

Η μπάλα βρισκόταν στην κατοχή της Tottenham ακριβώς στην μεσαία γραμμή του γηπέδου, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και εν τέλει να κλέβουν την μπάλα με τον Wijnaldum και ο Ολλανδός είδε την κίνηση του Mane και με μία κάθετη μπαλιά βγαλμένη από το playstation, έβγαλε τον συμπαίκτη του στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Lloris για το 1-0.

Εκεί που περιμέναμε να δούμε αν θα υπάρξει τυχόν γρήγορη απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων, οι Κόκκινοι έκαναν το 2-0 ξανά με τον Mane στο 18′, όταν ο Σενεγαλέζος εκμεταλλεύτηκε τον κακό υπολογισμό του Dier στην περιοχή του κλέβοντας την μπάλα. Στην συνέχεια ακολούθησε μια καραμπόλα αρχικά με τον Lallana, το σουτ του απέκρουσε εύκολα ο Lloris, μετά ήταν η σειρά του Firmino να νικηθεί από τον Γάλλο και τελικά το γκολ πέτυχε ο Mane με ωραίο γυριστό σουτ.

Όλα έδειχναν ότι η Tottenham δεν είναι ικανή να απειλήσει, το έκανε όμως δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών αρχικά με την κεφαλιά του Alli, την οποία έδιωξε ο Lucas πάνω στη γραμμή, ενώ στην συνέχεια ο Son βρέθηκε σε θέση απέναντι από τον Mignolet μετά την εξαιρετική κάθετη του Davies, ο Κορεάτης όμως νικήθηκε από τον Βέλγο.

Αυτές οι φάσεις αυτές ήταν μια παρένθεση στον αγώνα, καθώς συνεχίστηκε η καταιγίδα από πλευράς Liverpool, η οποία δημιούργησε πολλές και σπουδαίες ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τους Mane, Coutinho, Firmino.

Το σκορ του α’ ημιχρόνου κολάκευε εμφανώς την ομάδα του Pochettino από το εύρος του σκορ, καθώς κάλλιστα θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Το β’ ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση την εικόνα του πρώτου στο οποίο δεν έπαιρνες τα μάτια σου από το παιχνίδι, οι γηπεδούχοι έδωσαν περισσότερο χώρο στους αντιπάλους τους, περιμένοντας να βγάλουν μια ακόμα γρήγορη αντεπίθεση που θα κλείδωνε και τυπικά τον αγώνα.

Η ομάδα του Pochettino έβγαλε περισσότερη ενέργεια και έδειξε μεγαλύτερη διάθεση, έβγαλε όμως και αρκετά νεύρα με συνέπεια οι Πετεινοί να δεχτούν πολλές κίτρινες κάρτες. Αν και η Tottenham ήταν αυτή που προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποια φάση, την πιο αξιόλογη ευκαιρία του ημιχρόνου σπατάλησε η Liverpool με τον Coutinho.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρίσκει την Liverpool να πιάνει την Manchester City στην 4η θέση και να πλησιάζει σε απόσταση ενός βαθμού Arsenal και Tottenham.
Συνθέσεις

Liverpool: (4-3-3) Mignolet, Matip, Clyne, Lucas Leiva (82′ Klavan), Milner, Lallana, Henderson, Wijnaldum, Mane, Firmino, Coutinho

Αναπληρωματικοί: Karius, Moreno, Arnold, Klavan, Can, Sturridge, Origi
Tottenham: (4-2-3-1) Lloris, Walker, Dier, Alderweireld, Davies, Dembele (77′ Sissoko), Wanyama, Eriksen (68′ Winks), Alli, Son, Kane

Αναπληρωματικοί: Vorm, Wimmer, Trippier, Sissoko, Winks, Nkoudou, Janssen

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *