Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

6/3/1979: Χρόνια πολλά Tim Howard

Σαν σήμερα στις 6 Μαρτίου του 1979 γεννήθηκε ο τερματοφύλακας των Colorado Rapids, Tim Howard,  στο New Jersey των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε το 1997 στους North Jersey Imperials ωστόσο το ντεμπούτο του στην Major League το έκανε με τους MetroStars το 1998 παίρνοντας ελάχιστες όμως συμμετοχές  τις πρώτες του σεζόν.

Το 2001 αποτελεί σεζόν αφετηρία για τον Howard καθώς άρπαξε την ευκαιρία και τη θέση του βασικού τερματοφύλακα με την αποθέωση να έρχεται μόλις ένα χρόνο αργότερα όπου στέφθηκε ως ο νεαρότερος <<Goalkeeper of the year>>.

Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και η Manchester United δίνοντας 4 εκατομμύρια λίρες τον έφερε στο Old Trafford.Το ξεκίνημα του στη Αγγλία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς κατάφερε να κερδίσει το Community Shield απέναντι στην Arsenal έπειτα από απόκρουση πέναλτι αλλά η συνέχεια δεν ήταν ίδια καθώς τα επόμενα 2 χρόνια πάλευε για τη θέση του ώσπου ήρθε ο δανεισμός στην Everton.

Στην Everton έκανε τη διαφορά από την αρχή και ένα χρόνο αργότερα ο Αμερικανός τερματοφύλακας έγινε και επίσημα παίκτης της Everton σε ένα deal 3 εκατομμυρίων λιρών. Από το 2007 εώς το 2016 έκανε 414 εμφανίσεις συνολικά με τις 212 από αυτές για την Premier League και κατάφερε να γίνει ο 4ος τερματοφύλακας στη ιστορία της Premier League που χρήζεται σκόρερ.

Το 2016 αναχώρησε πίσω στην πατρίδα του για λογαριασμό των Colorado Rapids όπου ξεκίνησε τη καριέρα του και αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *