Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Όρθια η Bournemouth στο Old Trafford

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Manchester United και Bournemouth για την 27η αγωνιστική της Premier League στο Old Trafford.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ανοίγοντας το σκορ στο 23’ με την προβολή του Rojo, μετά από σέντρα-σουτ του Valencia. Ωστόσο δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους, καθώς ισοφαρίστηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του King στο 39’, από ανατροπή του Pugh από τον Jones.

Η ομάδα του Eddie Howe πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό μέσα στο Old Trafford, καθώς αγωνίστηκε με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Surman. Πλέον έφτασαν στους 27 πόντους, ευρισκόμενοι στην 14η θέση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Arthur Boruc που είπε όχι στο πέναλτι του Ibrahimovic, ενώ πραγματοποιήσε σωρεία επεμβάσεων.

Στον αντίποδα οι παίκτες του Mourinho δεν κατόρθωσαν να εξαργυρώσουν σε γκολ την επιθετική υπεροχή τους. Το μόνο που κρατούν είναι η συνέχεια του αήττητου σερί τους που έφτασε τα 17 παιχνίδια.

Το ματς

Ο Jose Mourinho παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον De Gea κάτω από τα δοκάρια, τους Valencia, Jones, Rojo, Shaw στην άμυνα, τους Carrick, Pogba στο κέντρο και τους Martial, Rooney, Mata πίσω από τον Ibrahimovic.

4-2-3-1 και από τον Eddie Howe, με τον Boruc στο τέρμα, τους Smith, Cook, Mings, Daniels στην άμυνα, τους Arter, Surman στο κέντρο και τους Fraser, King, Pugh πίσω από τον Afobe.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα έχοντας την πρώτη καλή στιγμή τους στο 5’. Ο Shaw με βαθιά μπαλιά έβγαλε τον Pogba στην αντεπίθεση, με τον Boruc να στέλνει κόρνερ το σουτ του Γάλλου. Πέντε λεπτά αργότερα οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βρέθηκαν ξανά στην περιοχή της Bournemouth, αλλά οι Rooney, Ibrahimovic δεν κατόρθωσαν να βρουν στόχο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Afobe έφυγε στην πλάτη της άμυνας της United, βγαίνοντας τετ-α-τετ με τον De Gea, ωστόσο την τελευταία στιγμή γλίστρησε, χάνοντας το κοντρόλ. Στο 14΄ο Martial δοκίμασε το πόδι του από αριστερά, με τον Boruc να απομακρύνει.

Η ομάδα του Mourinho άνοιξε το σκορ στο 23’. Ο Valencia έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Rojo μπήκε στην πορεία της μπάλας, κάνοντας το 1-0. Η Bournemouth κέρδισε πέναλτι στο 39’. Afobe και Pugh έπαιξαν το ένα-δύο, με το δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται από τον Jones. Ο King ήταν εύστοχος από τα έντεκα μέτρα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή ευκαιρία στο 43’. Ο Rooney βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας μετά από πάσα του Pogba, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Boruc. Στις καθυστερήσεις ο Surman αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λόγω αψιμαχίας με τον Ibrahimovic.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη Manchester United να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας με σουτ του Rooney στο 53’ μέσα από την περιοχή. Στο 56’ ο Pogba σούταρε δυνατά από απόσταση, με τον Boruc να διώχνει σε κόρνερ.

Ο επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τις περισσότερες προσπάθειές τους να μη βρίσκουν στόχο. Στο 72’ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Smith απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι. Ο Ibrahimovic όμως απέτυχε να νικήσει τον Boruc από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της μέχρι το τέλος, με τον Pogba μη μπορεί να βρει στόχο από το ύψος της μικρής περιοχής στις καθυστερήσεις.

 Ενδεκάδες:

Manchester United: De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Shaw (Rashford 70’), Carrick (Fellaini 70’), Pogba, Martial, Mata, Rooney (Lingard 70’), Ibrahimovic

Bournemouth: Boruc, Smith, Cook, Mings (Cargill 79’), Daniels, Arter, Surman (αποβ. 45’), Fraser, King (Gradel 88’), Pugh (46’ Gosling), Afobe

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *