Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

01/02/1958- Γεννιέται στην Τζαμάικα η σπουδαιότερη “Σφήκα” όλων των εποχών

Σαν σήμερα το 1958 γεννήθηκε στην Τζαμάικα ο Luther Blissett, ποδοσφαιριστής της Watford, που κατέχει το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών και γκολ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο σπουδαίος αυτός επιθετικός μετακόμισε στην Αγγλία σε πολύ μικρή ηλικία και το 1974 εντάχθηκε στην εφηβική ομάδα της Watford και έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα, που τότε βρισκόταν στην 4η κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στις πρώτες του δύο χρονιές με την φανέλα των “Σφηκών” πέρασε απαρατήρητος, την σαιζόν όμως 1977-78 ξεκίνησε το μεγάλο μπαμ στο σκοράρισμα, γεγονός που βοήθησε την ομάδα να ανέβει μέχρι την 1η κατηγορία το 1982.

Η 1η σαιζόν της Watford στην μεγάλη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου αποδείχθηκε ως η πλέον παραγωγική χρονιά στην καριέρα του Blissett, αφού πέτυχε 27 τέρματα σε 41 εμφανίσεις. Μετά από μία τόσο επιτυχημένη χρονιά σε ατομικό επίπεδο, ο Τζαμαϊκανός αποκτήθηκε από την Ιταλική AC Milan τον Ιούνιο του 1983 έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών.

Τα πράγματα στο Μιλάνο δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά για τον Blissett, αφού σε 39 εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την φανέλα των ροσονέρι, πέτυχε μόλις έξι τέρματα και όπως ήταν φυσικό τον επόμενο χρόνο ετοίμασε βαλίτσες ξανά για Αγγλία μεριά και την Watford, η οποία πλήρωσε 500,000 λίρες για να τον κάνει ξανά δικό της.

Στις “Σφήκες” έμεινε για τέσσερα ακόμη χρόνια, στην συνέχεια μετακόμισε στην Bournemouth και επέστρεψε για τρίτη και τελευταία φορά στην αγαπημένη του ομάδα, όπου κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία του συλλόγου και το 1992 που αποχώρισε ξανά από την ομάδα είχε θέσει δύο ρεκόρ, των περισσότερων συμμετοχών (503) και περισσότερων γκολ (183).

Ο Luther Blissett “κρέμασε” τα παπούτσια του το 1994 μετά και από το σύντομο πέρασμα του από την Bury και την Mansfield Town, ενώ εκπροσώπησε και την εθνική Αγγλίας πραγματοποιώντας 14 εμφανίσεις με την φανέλα της.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *