Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

01/11/1930- 1η νίκη μετά από 12 προσπάθειες για την United

Σαν σήμερα το 1930 η Manchester United πετύχαινε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της 1ης Κατηγορίας εκείνης της σαιζόν στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Birmingham στο Old Trafford (2-0), στην 13η αγωνιστική, καθώς στις προηγούμενες 12 οι παίκτες της έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο τέλος της χρονιάς οι Red Devils αποχαιρέτησαν την 1η κατηγορία τερματίζοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, δεχόμενοι 115 τέρματα που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ του συλλόγου. Μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 1929/30 οι παίκτες της United πέτυχαν μόλις επτά νίκες, απέσπασαν οκτώ ισοπαλίες και ηττήθηκαν 27 φορές.

Έπρεπε να περάσουν 44 χρόνια για να γευτούν οι Red Devils ξανά το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στην δεύτερη κατηγορία, αυτό συνέβη τη σαιζόν 1973-74. Ο αγώνας που επιβεβαίωσε και τυπικά τον υποβιβασμό, έμελλε να είναι το ντέρμπι του Manchester με αντίπαλο την City μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, στην οποία είχε μετακομίσει ένας από τους καλύτερους της παίκτες, ο σπουδαίος Σκοτσέζος Dennis Law. Κατά σύμπτωση ο Law ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έκρινε την αναμέτρηση μαζί και τον υποβιβασμό.

Η United θα έπεφτε ήδη στην δεύτερη κατηγορία καθώς η νίκη της Birmingham σε βάρος της Norwich και η ισοπαλία της West Ham με την Liverpool, δεν την ευνοούσε, ακόμη και έτσι ο Σκοτσέζος μάγος έφερε βαρέος το γκολ που πέτυχε εναντίον της αγαπημένης του ομάδας, καθώς όπως είχε δηλώσει ήταν βυθισμένος στην θλίψη εκείνο το σαβατοκύριακο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *