Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

04/01/1958- Ένας ακόμη αποκλεισμός της Leeds από την Cardiff

Σαν σήμερα το 1958 η Leeds United έχανε από την Cardiff City 2-1 στην έδρα της για τον 3ο γύρο του FA Cup και αποκλειόταν από την συνέχεια της διοργάνωσης, κάτι που συνέβαινε για τρίτη συνεχή χρονιά, μετά και από τις σαιζόν 1955/56, 1956/57.

Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για την Leeds στον θεσμό του FA Cup, καθώς δεν ήταν μόνο ότι είχε βρει τον κακό της δαίμονα στο πρόσωπο της Cardiff, αλλά και έμεινε χωρίς νίκη στην διοργάνωση, από τις 2 Φεβρουαρίου του 1952 μέχρι και στις 6 Μαρτίου του 1963.

Μερικά χρόνια αργότερα την σαιζόν 1964-65 τα “παDivisionγώνια” έκαναν το βήμα παραπάνω στην αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη, φτάνοντας στον τελικό, όπου γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Liverpool στην παράταση.

Το 1970 η ομάδα του Don Revie έφτασε για δεύτερη φορά στον τελικό του FA Cup, όπου αυτή την φορά χρειάστηκε και επαναληπτικός για να κριθεί ο νικητής, καθώς ο πρώτος αγώνας με αντίπαλο την Chelsea είχε λήξει ισόπαλος 2-2. Στον επαναληπτικό είχαμε επανάληψη του σκορ του τελικού του 1965 (2-1), με νικήτρια την ομάδα του Λονδίνου.

Τελικά η Leeds κατάφερε να πιει νερό δύο χρόνια αργότερα όταν στον τελικό του Wembley νίκησε την Arsenal (1-0) και κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο σε αυτή τη διοργάνωση. Η σπουδαία αυτή ομάδα συμμετείχε σε έναν ακόμη τελικό το 1973, στον οποίον ηττήθηκε με 1-0 από την Sunderland και μέχρι και τις μέρες μας δεν έχει κατορθώσει να συμμετάσχει ξανά σε έναν τελικό.

Οι φίλαθλοι των “παγωνιών” έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 1992 για να ξαναδούν την ομάδα τους να κατακτά κάποιο τρόπαιο και συγκεκριμένα το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Μια δεκαετία σχεδόν αργότερα θα έβλεπαν ξανά την ομάδα τους να φτάνει μακριά σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, αρχικά την σαιζόν 1999-2000 η Leeds έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του UEFA Cup, όπου αποκλείστηκε από την Galatasaray και την αμέσως επόμενη σαιζόν έφτασε στα ημιτελικά του UEFA Champions League, αποκλειόμενη από την Valencia.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *